Κι άλλο κρούσμα βίας με θύμα εργαζόμενο σε δημόσιο νοσοκομείο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χάσαμε τον λογαριασμό και οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης έχουν σίγουρα χάσει την ..."μπάλα". Τα δημόσια νοσοκομεία έγιναν χώροι εκτόνωσης των κουρασμένων πολιτών με "σάκους του μποξ" τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Το τελευταίο κρούσμα βίας σημειώθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε νοσηλευτής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε την εργασία του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Την αποκάλυψη έκαναν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ο άτυχος νοσηλευτής ξυλοκόπησε από άνδρα αλβανικής καταγωγής τα ξημερώματα της Κυριακής.

Για security ούτε λόγος!

«Δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι οι αναμονές στις οποίες αναγκάζονται οι πολίτες λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, προκαλούν τακτικά αντίστοιχα επεισόδια από εκνευρισμό των ασθενών και των συνοδών τους.

Κατά το τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα στο ΤΕΠ του νοσοκομείου έφθασε ομάδα περίπου 10 ατόμων αλβανικής καταγωγής με έναν ομοεθνή τους, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Όταν τους ζητήθηκε από τον νοσηλευτή να αποχωρήσουν από τον θάλαμο εξέτασης, αρνήθηκαν και κάποιος από αυτούς τον χτύπησε με γροθιά στον αυχένα όταν γύρισε την πλάτη του για να φροντίσει τον ασθενή.

Μία νοσηλεύτρια πρόλαβε, σύμφωνα με τις καταγγελίες και έβαλε το χέρι της στον αυχένα του συναδέλφου της για να τον προστατέψει. Οι νοσηλευτές κάλεσαν την Αστυνομία, ωστόσο οι αλλοδαποί πρόλαβαν και έφυγαν ανενόχλητοι!

Ο νοσηλευτής που δέχτηκε την επίθεση, νοσηλεύτηκε για 12 ώρες προληπτικά στην Ε’ Χειρουργική από την οποία και πήρε εξιτήριο την Κυριακή.