Κι άλλες εφεδρείες στην Υγεία

  • Iatropedia
Το «κούρεμα» αλλά και τα νέα δεδομένα που έθεσαν οι δανειστές μας, οδηγούν σε νέες εφεδρείες στον τομέα της υγείας.

Σε νέο «κούρεμα» των εργαζομένων στον τομέα της υγείας αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι λίστες με τις νέες εφεδρείες έχουν αρχίσει ήδη να καταρτίζονται ώστε να …ικανοποιηθούν οι επικεφαλής της τρόικας. Το ποσοστό που αρχικά είχε ορισθεί και ξεκινούσε από 10% και έφθανε σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 25%, αναμένεται να αυξηθεί χωρίς ακόμη να γνωρίζει κανείς σε τι επίπεδο μπορεί να φθάσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ορισμένους φορείς μπορεί να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία ακόμη και οι μισοί υπάλληλοι (ποσοστό 50%) προκειμένου να «γλιτώσουν» τα νοσοκομεία που σήμερα διαθέτουν ήδη λιγοστό προσωπικό.

Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ότι δε θα κοπεί προσωπικό από τα νοσοκομεία, σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι μειώνονται εξαιτίας των συγχωνεύσεων των κλινικών και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς το οργανόγραμμα περιλαμβάνει λιγότερο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι έχουν διαμηνύει πάντως ότι δε θα δεχθούν «ψαλίδισμα» προσωπικού και σκοπεύουν να αντιδράσουν με περαιτέρω κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν