Κι άλλα …χαμένα ευρώ στον ΟΚΑΝΑ! Τι καταγγέλλει η υφυπουργός Υγείας

  • Iatropedia
Νέα μαύρη τρύπα αυτή τη φορά 383.000 ευρώ, αποκαλύφθηκε στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) όπως κατήγγειλε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας , από τον έλεγχο του Σώματος των Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), προέκυψε παντελής έλλειψη αποδείξεων και παραστατικών για περίπου 10 εκ. ευρώ.

Η νέα «τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ αφορά πρόγραμμα οργάνωσης μονάδας υποκατάστασης στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και της Πάτρας ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Οπως κατήγγειλε η κ.Μακρή «η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, είχε προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού άλλα και σε αγορά εξοπλισμού, χωρίς όμως να υπάρχει το προαπαιτούμενο νομικό πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος, δηλαδή μια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών υγείας και δικαιοσύνης».

Όπως σημείωσε, από τα 2 εκατ. ευρώ του προγράμματος έχουν εκταμιευθεί 383.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν παραστατικά για τη δαπάνη τους. Και αυτό το οικονομικό ζήτημα έρχεται να προστεθεί στα αλλά δυο που καταγράφηκαν στον οργανισμό επί διοίκησης Μαλλιώρη. Για το θέμα η υφυπουργός αναμένεται να καταθέσει αύριο στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι απαντά ο Πρόεδρος Γιατρών για ατύχημα Ανεμοδουρά: «Δεν την άγγιξα! Επικοινωνιακό τερτίπι”

«Σφάχτηκαν» στη Συγγρού οι γαλάζιοι γιατροί! Στο νοσοκομείο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Στο δρόμο τα «φύλλα πορείας» για γιατρούς-εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν οι διαθεσιμότητες