Κι αφού δεν είναι πια «μυστικός» μάρτυρας, τα λέει έξω από δόντια ο Νίκος Μανιαδάκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Νίκος Μανιαδάκης υποστήριξε χθες μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι οι Αρχές του ζήτησαν να κατονομάσει πολιτικούς ως αποδέκτες δωροδοκίας. Κι όταν ρωτήθηκε ποια πολιτικά πρόσωπα του ζητήθηκε να κατονομάσει,απάντησε: "Μου ζητήθηκε να ομολογήσω αν πήρα εγώ χρήματα από τη Novartis ή αν έδωσαν χρήματα στους κυρίους Γεωργιάδη, Στουρνάρα και Σαμαρά"...

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αποκαλύπτοντας μέσω facebook την ταυτότητα του μέχρι χθες «προστατευόμενου» μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis, καθηγητή της ΕΣΔΥ, Νίκου Μανιαδάκη.

“Μου έχουν γίνει 5 έλεγχοι. Πήραν από το σπίτι μου τον υπολογιστή και τα αρχεία μου. Ξεσκόνισαν τους λογαριασμούς μου. Δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό, όπως προκύπτει και από τα πορίσματα αυτών των ελέγχων. Αν είχαν βρει κάτι, τότε δεν θα μπορούσα να υπαχθώ στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων”, τόνισε ο κ. Μανιαδάκης και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι μετά την άρνησή του να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, ο έτερος προστατευόμενος μάρτυρας -τον οποίο μάλιστα γνωρίζει- κατέθεσε ξαφνικά ότι ο κ. Μανιαδάκης χρηματίστηκε από την Novartis για να επηρεάσει πολιτικούς…

Αλλά ο έτερος προστατευόμενος μάρτυρας έκανε λάθη -κατά τον κ. Μανιαδάκη-  με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να με δεύτερη κατάθεση να ανασκευάσει τις καταγγελίες του.

Να θυμίσουμε ότι με ανάρτησή του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αποκάλυψε στο πανελλήνιο ποιος είναι ο πρώην σύμβουλος κυβερνήσεων εκ της θέσεώς του ως τεχνοκράτης, και ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα όταν προσπάθησε λίγο πριν από την πρωτοχρονιά να ταξιδέψει στο εξωτερικό με την οικογένειά του.

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήρθε από τον λογαριασμό του στο Twitter :

«Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως. Είχα πει ότι θα τους πάω ως το τέλος. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί».

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Iatropedia εδώ.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει:

«Από τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Νίκου Μανιαδάκη ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας ξαφνικά μετεβλήθη σε κατηγορούμενο στην υπόθεση Novartis, προκύπτει μια σειρά σοβαρότατων ερωτημάτων:

Ισχύει ή όχι η δημόσια καταγγελία του κ. Μανιαδάκη ότι η εισαγγελία διαφθοράς τού άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος εξ αρχής δήλωνε ότι δεν έχει τίποτα να καταθέσει εναντίον τους.

Ισχύει ή όχι ότι βρέθηκε ξαφνικά από μάρτυρας κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς που του ζητήθηκε να ενοχοποιήσει;

Ισχύει ή όχι ότι η εισαγγελία διαφθοράς ενέταξε παραδόξως τον κ. Μανιαδάκη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται εφόσον υπήρχαν μαρτυρίες σε βάρος του;

Ισχύει ή όχι ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες λόγω κακού συντονισμού των εισαγγελικών αρχών γνώριζαν ο ένας τον άλλον (!), ενώ κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο για προφανείς λόγους;

Ισχύει ή όχι ότι ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει τις αρχές ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό ανταλλάσσοντας μέχρι και ευχές με την εισαγγελία, ξαφνικά εμφανίστηκε ως επιτυχία της κυβέρνησης η δήθεν αποτροπή της διαφυγής του;»
«Τα ερωτήματα αυτά οφείλουν να τα απαντήσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ο νοών νοείτω… Θα επανέλθουμε», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Μανιαδάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν