ΚΕΘΕΑ: «Κραυγή» διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΘΕΑ
Με μοναδικό όπλο τους την "Κραυγή", τα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ θα επιχειρήσουν να πείσουν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφαιρεί από τον Οργανισμό το δικαίωμα του αυτοδιοίκητου, κάτι που όπως υποστηρίζουν θα έχει μοιραίες συνέπειες στη θεραπεία των εξαρτημένων.

Η «Κραυγή» αγωνίας των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ θα ακουστεί την προσεχή Τετάρτη, στις 11 το μεσημέρι στην οδό Αριστοτέλους, έξω από το Υπουργείο Υγείας.  Είναι η «Κραυγή» με την οποία οι άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά με το «θηρίο» της εξάρτησης, δηλώνουν την παρουσία τους στη ζωή και τη νίκη τους βήμα-βήμα ενάντια στο σκοτάδι των ναρκωτικών.

Στην «Κραυγή» της Τετάρτης, έξω από το Υπουργείο Υγείας θα συμμετάσχουν -εκτός από τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων- γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ. Όλοι ενώνουν τη φωνή τους στη δυνατή κραυγή

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ!»

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΚΕΘΕΑ: Η πρόσληση του Οργανισμού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ:

«Όλοι μαζί  στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τον Υπουργό Υγείας, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και ζητάμε:

  • την άμεση ανάκληση της αυταρχικής ΠΝΠ με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ
  • τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες
  • την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.
  • την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων»

Η κραυγή διαμαρτυρίας του ΚΕΘΕΑ θα ακουστεί την ίδια μέρα και ώρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

Μαζί με το ΚΕΘΕΑ την Τετάρτη θα βρίσκονται φορείς και συλλογικότητες από τον χώρο της απεξάρτησης και της κοινωνικής φροντίδας.