Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου: Οι ελλείψεις του κινητοποίησαν 4 βουλευτές της ΝΔ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερώτηση στην Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου ενόψει καλοκαιριού και διακοπών, κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ από τον τομέα Υγείας.

Η έλλειψη ακτινολογικού μηχανήματος για πάνω από πέντε μήνες, ο καρκινογόνος αμίαντος στο πάτωμα των κτιριακών του υποδομών, η διαδικασία διακομιδών σοβαρών περιστατικών ασθένειας και οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι ορισμένα από τα ζητήματα που απαιτούν άμεση λύση ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν πρόκειται άμεσα να προβεί σε επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Διαβάστε το κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, του οποίου η επισκεψιμότητα αυξάνει σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης της ορεινής και παραθαλάσσιας Ναυπακτίας, τα προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά διευρύνονται με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη ακτινολογικού μηχανήματος για πάνω από πέντε (5) μήνες, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα εξέτασης.

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες, ένα ζήτημα αποτελεί ο καρκινογόνος αμίαντος που παραμένει στο πάτωμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του εν θέματι Κέντρου Υγείας, ο οποίος πρέπει άμεσα να αλλαχτεί.

Επιπλέον, σημαντικό είναι το θέμα της διαδικασίας διακομιδών σοβαρών περιστατικών ασθενείας, η οποία συχνά οδηγεί σε καθυστέρηση λήψης της κατάλληλης θεραπείας.

Τέλος, απορία αποτελεί το γεγονός ότι – πάλι σύμφωνα με καταγγελίες – συχνά γίνονται μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα – ειδικά τους θερινούς μήνες που αυξάνεται ο πληθυσμός στην περιοχή της Ναυπακτίας.

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.      Με ποιους τρόπους θα επιτευχθεί η λύση του μείζονος προβλήματος της έγκαιρης διακομιδής των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα;

2.      Πρόκειται να προβείτε σε ενέργειες ώστε να υπάρξει ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να προσφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα εξέτασης; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

3.      Υπάρχει σχέδιο για αντικατάσταση του καρκινογόνου αμίαντου στο πάτωμα του εν θέματι Κ.Υ; Αν ναι, πότε προβλέπεται να πραγματοποιηθεί;

4.      Ποιοι λόγοι επιβάλουν τη μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού από το ΚΥ Ναυπάκτου σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα ειδικά τους θερινούς μήνες που αυξάνεται ο πληθυσμός στην περιοχή; Μπορεί το εν λόγω Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει με το εναπομείναν προσωπικό;

Οι  ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας                             Αχαΐας

Βασίλης Οικονόμου                          Επικρατείας

Κωνσταντίνος Καραγκούνης           Αιτωλοακαρνανίας

Μάριος Σαλμάς                                 Αιτωλοακαρνανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν