Κέντρο Υγείας Μυκόνου: Χωρίς καρδιολόγο, παιδίατρο και ορθοπεδικό – Πλήρωμα για μόνο ένα ασθενοφόρο

  • Iatropedia newsroom
Κέντρο Υγείας Μυκόνου
Η Μύκονος γεμίζει από τουρίστες αλλά στο Κέντρο Υγείας του νησιού η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, δεν διαθέτει ορθοπεδικό (παρόλο που τα τροχαία ατυχήματα με μηχανάκια και γουρούνες είναι καθημερινό φαινόμενο), ΩΡΛ, παιδίατρο και δερματολόγο, ενώ αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ούτε καρδιολόγος, καθώς απουσιάζει με αναρρωτική άδεια.

Παράλληλα, το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα υπολειτουργούν τις βραδινές ώρες ή κάποιες φορές δεν λειτουργούν καθόλου. Επάρκεια υπάρχει μόνο σε νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις βάρδιες. Το Κέντρο Υγείας διαθέτει τρία ασθενοφόρα αλλά υπάρχει πλήρωμα μόνο για το ένα, με συνέπεια τα άλλα δύο να κάθονται.

Αν δεν υπήρχε λειψανδρία, θα μπορούσαν να κινούνται ταυτόχρονα δύο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να κινούνται ταυτόχρονα και τα τρία ασθενοφόρα. Όσον αφορά το λοιπό προσωπικό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, και εκεί η κατάσταση είναι δύσκολη, αφού δεν υπάρχει τηλεφωνητής για να υποδέχεται τις κλήσεις βοήθειας καθώς και υπάλληλοι security κατά τις βραδινές ώρες.

Παρότι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν κάθε περιστατικό, η ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού καθιστά την λειτουργία του Κέντρου προβληματική, κάνει τους ασθενείς να νιώθουν ανασφαλείς και αβοήθητοι, ενώ θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των περίπου δέκα χιλιάδων μονίμων κατοίκων του νησιού, καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών που έχει αυτό κατά την τουριστική περίοδο.

Πηγή: https://mykonoslive.tv