Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»: Σε κίνδυνο η λειτουργία του από ελλείψεις προσωπικού – Δεν βγαίνουν οι άδειες

  • Γιάννα Σουλάκη
Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα"
Μία βρεφοκόμος -ή "μητέρα", όπως λέγεται χαρακτηριστικά- για 12 βρέφη παιδιά, είναι η αναλογία παιδιών-προσωπικού στο Κέντρο Βρεφών "Η μητέρα", με αποτέλεσμα να απειλείται η λειτουργία του ιδρύματος.

Τα σοβαρά προβλήματα με την υποστελέχωση έχουν γίνει πιο έντονα με τις καλοκαιρινές άδειες, με αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»:

«Μας προκαλεί εντύπωση η «ευκολία» με την οποία η Διοίκηση χρησιμοποιεί τη «λύση» της συγχώνευσης των Περιπτέρων κάθε φορά που ανακύπτει θέμα πίεσης από το Σωματείο για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προς κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας που έχουν ραγδαία αυξηθεί. Άραγε η Διοίκηση έχει σκεφθεί, πως η συγχώνευση των Περιπτέρων θα οδηγήσει τόσο σε πρόσθετη επιβάρυνση των καταπονημένων ψυχικά και σωματικά εργαζομένων, όσο και σε υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τα παιδιά υπηρεσιών, που θα αναστείλει την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους, με την στοίβαξη τους σε έναν χώρο. Αυτό επιθυμούν; Δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με τα παιδιά;»

Δείτε την καταγγελία των εργαζομένων:

 

ΠΟΕΔΗΝ: «Άλλα έλεγε κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητερα» η κα Αχτσιόγλου»

Με αφορμή τις ελλείψεις και συγχωνεύσεις στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, σχολιάζει:

«Η κα. Αχτσιόγλου και η κα. Φωτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία. Υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους προσλήψεις προσωπικού. Στο Κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά. Σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά.

Αντί λοιπόν να προσλάβει προσωπικό όπως υποσχέθηκε η κα Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της, πήραν απόφαση να αναστείλουν τη λειτουργία του τμήματος Υποδοχής Βρεφών. Μεγάλης σημασίας τμήμα στην προετοιμασία για την φιλοξενία των βρεφών στο Κέντρο. Τα βρέφη τώρα θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών καθώς επίσης και η προσαρμογή τους πάρα πολύ δύσκολη. Όλο αυτό για να μπορέσουν να καλύψουν την τραγική έλλειψη προσωπικού. Μετέφεραν του 5 βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, στα άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες. Οφείλουν 4500 ρεπό στο προσωπικό. Τον Απρίλη όμως η Αχτσιόγλου «έταζε λαγούς με πετραχήλια», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν