CheckPoint: «Ένα τεστάκι κάν’ το!» Που μπορείτε να εξεταστείτε δωρεάν για τον ιό HIV

  • Iatropedia newsroom
checkpoint
Στα CheckPoint της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης γίνεται εξέταση για HIV δωρεάν και το αποτέλεσμα λαμβάνεται εντός μερικών λεπτών.

Με αναφορές και έμπνευση από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για την οποία τα κέντρα αποτελούν σημείο αναφοράς εδώ και χρόνια, και από τις εφαρμογές γνωριμιών (dating apps), η νέα τους καμπάνια τονίζει τη σημασία, αλλά και την ευκολία της εξέτασης για τον HIV.

checkpoint

Στο Athens Checkpoint (Πιττάκη 4, 1ος όροφος) και στο Thessaloniki Checkpoint (Εγνατία 112, 3ος όροφος), η εξέταση γίνεται δωρεάν και το αποτέλεσμα λαμβάνεται εντός μερικών λεπτών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας και με διασύνδεση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

checkpoint

Επιπλέον, η νέα καμπάνια υπενθυμίζει πως, παρόλο που πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία, η εξέταση για HIV είναι εξαιρετικά σημαντική και αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο.

checkpoint

Όπως επισημαίνει ο Στέργιος Μάτης, υπεύθυνος του Ath Checkpoint, «στις μέρες μας, με τις γνώσεις που διαθέτουμε σχετικά με την HIV λοίμωξη και με την εύκολη προσβασιμότητα της εξέτασης, δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγεις – ένα τεστάκι κάν’ το».

checkpoint

Από την μεριά της, η Αμαλία Μανωλοπούλου, υπεύθυνη του Thess Checkpoint, τονίζει ότι «είναι δωρεάν, γίνεται σε περιβάλλον φιλικό και ευχάριστο, μαζί θα συζητήσουμε ό,τι σε δυσκολεύει να μοιραστείς. Γιατί να το καθυστερείς; Ένα τεστάκι καν’ το!».

checkpoint

Αφού, λοιπόν, η εξέταση για τον HIV γίνεται δωρεάν, γρήγορα και μας αφορά όλες, όλους, όλα, κλείσε το ραντεβού σου σήμερα στο:

https://booking.mycheckpoint.gr

Γραφιστικά: Δήμητρα Κοτλίδα