Κέντρα κράτησης μεταναστών επισκέπτεται η νέα ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Iatropedia
Επιβεβαιώνεται η πληροφορία του iatropedia.gr για επισκέψεις του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ σε κέντρα κράτησης μεταναστών και αργότερα στις πύλες εισόδου τους στην χώρα μας. Σήμερα ο κ. Γιαννόπουλος ξεκινάει με την Αμυγδαλέζα συνοδευόμενος από τον κ. Παπαδημητρίου και τον κ Ρηγάκο ενώ από Δευτέρα 20/4 θα επισκεφτεί Ρόδο, Τήλο, και Κω... Εξάλλου σήμερα λήφθησαν αποφάσεις για την προφύλαξη του πληθυσμού από την μολυσματική ασθένεια αναπλάσμωση της οποίας είχαμε κρούσμα στην Παλλήνη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Να δημιουργήσει ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση των μεταναστών στα κέντρα κράτησής τους προσπαθεί ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος και για τον λόγο αυτό θα επισκεφτεί ο ίδιος τους χώρους αυτούς ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σκοπός είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων αυτών αλλά και την θωράκιση της χώρας έναντι πιθανών επιδημιών από λοιμώδη νοσήματα που ορισμένοι εξ αυτών μπορεί να μεταδώσουν.

Εν τω μεταξύ, στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιστημόνων από το Κέντρο το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και την Ιατρική Σχολή Κρήτης, υπό την προεδρεία του καθηγητή και προέδρου, Αθανασίου Γιαννόπουλου, με θέμα το πρόσφατο θανατηφόρο περιστατικό αναπλάσμωσης από την περιοχή Παλλήνη Αττικής.

Αποφασίστηκαν :

α) η ευαισθητοποίηση των ιατρών σε περιστατικά με συμβατή κλινική και επιδημιολογική εικόνα και έγκαιρη έναρξη θεραπείας,

β) η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μέτρα προστασίας από τα τσιμπούρια, τα οποία ενοχοποιούνται όχι μόνο για τη μετάδοση της αναπλάσμωσης αλλά και άλλων μολυσματικών ασθενειών, και

γ) η μη επιτήρηση της νόσου προς το παρόν λόγω της σπανιότητάς της και της μη επιτήρησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εντούτοις, το θέμα θα επανεξεταστεί σε προσεχή επιστημονική συνάντηση, εάν υπάρξουν νεότερα επιδημιολογικά και κλινικά δεδομένα.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις επισκέψεις στα κέντρα κράτησης:

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στο πλαίσιο της υλοποίησης της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και προκειμένου να αντιμετωπισθεί υγειονομικά η εντόνως αυξημένη εισροή ατόμων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα στις πύλες εισόδου της χώρας (Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Έβρος, Κρήτη) και έχοντας ως σκοπό τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων, ενημερώνει για τα εξής:

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ομότιμος Καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ιατρός κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο Ιατρός του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Γεώργιος Ρηγάκος, πρόκειται να μεταβούν τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 στις νήσους Ρόδο και Τήλο και την Τρίτη 21 Απριλίου στη νήσο Κω, προκειμένου να επισκεφθούν τις τοπικές Μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες Πρώτης υποδοχής, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας παρατύπως νεοεισερχόμενων ατόμων.