Κέντρα Αποκατάστασης: 23 μέλη που διαχωρίζουν την θέση τους από μη αναγνωρισμένα κέντρα

  • Iatropedia
Την αντίδρασή τους στα δημοσιεύματα που αφορούν στην παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών μετά από αναφορά ελεγκτή-ιατρού της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Αν. Θεσσαλονίκη, δημοσιοποίησε σήμερα η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (EKAE).

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι από τα Κέντρα Αποκατάστασης Αποθεραπείας:

• Το συγκεκριμένο Κέντρο δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ μέλος στην Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος.

• Η ΕΚΑΕ καταδικάζει κάθε παράνομη και ζημιογόνο για το Δημόσιο πράξη, από όπου αυτή και αν προέρχεται.

• Ήμασταν και παραμένουμε, με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο στη διάθεση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενισχύσουμε το έργο της. Θέλουμε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να διερευνηθεί μέχρι τέλους κάθε υπόθεση που αφορά στη διασπάθιση των χρημάτων των ασφαλισμένων.

• Τονίζεται ότι το αγαθό της Ιατρικής Αποκατάστασης είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο και δεν μπορεί κάποιες -λίγες- εξαιρέσεις να αλλοιώνουν τον κανόνα των εξαιρετικών παρεχόμενων υπηρεσιών στη χώρα. Είμαστε οι πρώτοι που επιδιώκουμε να χυθεί άπλετο φως, ώστε να πάψει επιτέλους να αμαυρώνεται το σύνολο των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, ένας κλάδος με τεράστια συνεισφορά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην εθνική οικονομία.

Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδος (ΕΚΑΕ) αποτελεί τον μοναδικό θεσμικό εκπρόσωπο των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Ελλάδα (ΚΑΑ). Τα είκοσι τρία (23) μέλη της ΕΚΑΕ συνιστούν ένα ευρύ δίκτυο, σύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων ΚΑΑ, με σημαντική συμβολή τόσο στην εθνική, όσο και στις τοπικές οικονομίες. Βασικός στόχος της ΕΚΑΕ είναι η προαγωγή της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) στην Ελλάδα και η διαρκής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.