ΚΕΕΠΝΟ: Δεν είναι άνθρακας η λευκή σκόνη!

  • Iatropedia
Ειδικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη άμεσα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να παραλάβει το φάκελλο με την ύποπτη σκόνη. Δείτε τι έγινε

Μετά από εντολή του Υπουργού Υγείας σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ειδικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, παρέλαβε φάκελο που περιείχε λευκή σκόνη προκειμένου να διερευνηθεί για τον Βάκιλο του άνθρακα και άλλα παθογόνα εσκεμμένης διασποράς.

Επιπρόσθετα ελήφθησαν όλα τα προσήκοντα μέτρα, -ενημέρωση των εργαζομένων που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους, χορήγηση δοσολογίας αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας, που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο-.

Το δείγμα εστάλη στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μοριακή διερεύνηση του δείγματος ήταν αρνητική. Το αποτέλεσμα της συμβατικής καλλιέργειας θα εκτιμηθεί σε 24 και 48 ώρες από την λήψη του δείγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ