ΚΕΕΛΠΝΟ: Συρροή περιστατικών εμπύρετου νοσήματος σε μαθητές σχολείου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε χθες για αυξημένη απουσία μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου του Ακραιφνίου Βοιωτίας με αποτέλεσμα το σχολείο χθες να μην λειτουργήσει. Από την πρώτη διερεύνηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προέκυψε ότι από τις 23 Μαρτίου είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι) και ότι συνολικά περισσότερα από 40 παιδιά από τα 65 που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο αρρώστησαν. Συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου.

Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου).

Επικοινωνία

Κατόπιν επικοινωνίας με το Γ.Ν. Λιβαδειάς το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Από την έως τώρα διερεύνηση δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών, ενώ τα αποτελέσματα του χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου των δειγμάτων ύδατος αναμένονται.

Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.

Τι συμβαίνει

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, καθώς έκλεισε σχολείο στην περιοχή.

Στο Ακραίφνιο της Βοιωτίας βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ προκειμένου να πάρουν δείγματα νερού για ανάλυση, ώστε να δουν αν ευθύνεται το νερό για τα περιστατικά. Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα σημεία του χωριού καθώς υπάρχουν και ενήλικες κάτοικοι με συμπτώματα. Τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς, απ’ όπου και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν