ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεχείς δράσεις για την ανακούφιση των μεταναστών

  • Iatropedia
Ο υπουργός Υγείας , Θάνος Δημόπουλος μιλώντας για το μεταναστευτικό πρόβλημα από την Κω όπου συννετείχε στο κλιμάκειο που επισκέφτηκε το νησί χθες, εξήρε το έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφερόμενος μάλιστα στον προσωπικό αγώνα του κ. Γιαννόπουλου. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε χαρακτηριστικά "αποτελεί το εκτελεστικό βραχίονα του υπουργείου Υγείας" ενώ τόνισε ότι "κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψουμε τα κενά χωρίς οικονομική βοήθεια".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νησί της Κω, όπου έχει εγκατασταθεί προκειμένου να αναπτύξει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης, της συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας, καθώς και της παραγωγής υγείας στο ακριτικό νησί, το οποίο δοκιμάζεται από τα έντονα μεταναστευτικά ρεύματα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του κ. Γιαννόπουλου στη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης των προσφύγων και εν γένει, της προστασίας του πληθυσμού, με τις άοκνες προσπάθειες και την εμπειρία του.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος μετά το πέρας της συσκέψεως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατ ‘ ιδίαν τόσο με τον κ. Τίμερμαν, όσο και με τον κ. Αβραμόπουλο, αλλά και με τον κ. Δημόπουλο και τους κ.Μουζάλα και κ.Ζώη, καθώς και τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε για τις συνεχείς δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, υπό τις συνθήκες που επικρατούν στο μεταναστευτικό.

Παράλληλα, την ανάγκη να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κω.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν εγκεκριμένα από την Ε.Ε. 442 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ ειδικά για την Κω τόνισε ότι πρέπει άμεσα να υπάρξουν δράσεις και πρωτοβουλίες ταχύτατης διεκπεραίωσης της διαδικασίας ταυτοποίησης και άμεσης μεταφοράς εκτός νησιού, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Κως από τις χιλιάδες των προσφύγων και μεταναστών, που φθάνουν καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν