ΚΕΕΛΠΝΟ: Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα απορρίματα στην Ηλεία

  • Iatropedia
Σύσκεψη για το οξύτατο πρόβλημα των απορριμμάτων που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου υπό την προεδρία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητή χειρουργικής, κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Γιαννόπουλος, τόσο εκ της θέσεως του όσο και από ευαισθητοποίηση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας, αποτύπωσε το περίγραμμα των υγειονομικών παρεμβάσεων από το υπουργείο Υγείας και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επιπτώσεις σε αυτό το εξαιρετικής σοβαρότητας ζήτημα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία και το οποίο έχει λάβει και διαστάσεις υγειονομικής κρίσης, καθώς τόνοι σκουπιδιών παραμένουν αμάζευτοι σε δρόμους της πόλης και των χωριών του Πύργου, γύρω ή κοντά σε σχολεία, χώρους ιατρικού ενδιαφέροντος (νοσοκομείο, κέντρα υγείας), με προφανείς κινδύνους για την υγεία των νοσηλευομένων και των εργαζομένων στο νοσοκομείο, αλλά και όσων ζουν και κινούνται στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η πόλη του Πύργου και των δημοτικών κοινοτήτων της αντιμετωπίζει το πρόβλημα αποκομιδής των απορριμμάτων, καθόσον δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσής τους μετά τη λήξη (ύστερα από πολλαπλές παρατάσεις) της άδειας λειτουργίας του χώρου στον οποίο δεματοποιούνταν και αποθηκεύονταν.