ΚΕΕΛΠΝΟ: Κάνει προσλήψεις αλλά με την …έγκριση του ΑΣΕΠ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με αφορμή δημοσιεύματα για τις προσλήψεις προσωπικού στο πρόγραμμα PHILOS, το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι η νέα προκήρυξη που αφορά στην πρόσληψη 1.575 θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών αλλά και του γενικού πληθυσμού, γίνεται με την απόλυτη έγκριση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο έχει καθορίσει τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων και τον τρόπο μοριοδότησής τους.

Εξηγούν από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Το νέο αυτό πρόγραμμα κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας διαδέχεται μια σειρά προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί από το 2015 και έχουν χρηματοδοτηθεί με απόλυτη διαφάνεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το νέο PHILOS, διάρκειας 18 μηνών, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην προάσπιση της υγείας των ευάλωτων αυτών πληθυσμών με παράλληλη ενίσχυση του γενικού πληθυσμού. Επιπλέον κίνητρα, οικονομικά και προϋπηρεσίας, θα δοθούν σε γιατρούς και οδοντιάτρους.

Τέλος, τονίζεται ότι δίδεται παράταση υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 15:00.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας