ΚΕΕΛΠΝΟ: Επίσκεψη κλιμακίου στη Σάμο!

  • Iatropedia
Τη Σάμο επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου ναενημερωθεί για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων αλλά και τις ανάγκες των τοπικών αρχών.

Μετά από εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Καθηγητής Χειρουργικής, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Ιατρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Λάζαρο Κωστόπουλο, τον Υπεύθυνο του Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας & Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Γεώργιο Αναστόπουλο και την Ειδική Σύμβουλο του Υπουργού Υγείας κ. Έφη Αναστοπούλου, επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και τις κατά τόπους δομές φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων, στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας που αποσκοπεί στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και στην επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων στη χώρα ατόμων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου με συμμετοχή όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών. Κατόπιν, το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επισκέφθηκε το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας (ΚΕΤΥ) Σάμου και την Κινητή Μονάδα Πρώτης Υποδοχής, όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων και τις ανάγκες των τοπικών αρχών. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στόχος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αποτελεί η έγκαιρη διάγνωση ενδεχόμενων λοιμωδών νοσημάτων και η διόρθωση οποιωνδήποτε ατελειών των δομών φιλοξενίας των μεταναστών, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής για τους μετανάστες, τους ένστολους και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, είναι όμως συμβατές με τους κανόνες δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν