Και το όνομα αυτού Σωτήρης Μπερσίμης… Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Το δεύτερο όνομα που "κλείνει" μέσα σε 1,5 μήνα για την θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ είναι επίσης καθηγητής πανεπιστημίου και επίσης με γνωστικό πεδίο τα οικονομικά... Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου διδάσκει το μάθημα «Βιοστατιστική» και ταερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την ανάπτυξη μοντέλων για τον έλεγχο διεργασιών, τις κλινικές δοκιμές και την βιοεπιτήρηση.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Είναι 40 ετών, λέκτορας του πανεπιστημίου Πειραιά στο τμήμα Στατιστικής και αποτελεί την επιλογή του υπουργείου Υγείας και του …Μαξίμου για την πλήρωση της θέσης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ…

Ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης, ως πρόεδρος και ο κ. Σταμάτης Βαρδαρός ως αντιπρόεδρος (που ήταν εκπρόσωπος των εργοδοτικών Οργανώσεων του ΕΟΠΥΥ) θα αποτελούν όπως όλα δείχνουν το νέο «όπλο» για εξυγίανση και λειτουργικότητα στον πολύπαθο φορέα.

Και αυτή η επιλογή (όπως νωρίτερα και του κ. Χλέτσου) αποτελεί προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας ο οποίος κατέληξε μετά από πολλές συναντήσεις που είχε. Αφορά δε έναν νέο τεχνοκράτη, που βρίσκει σύμφωνο και το Μαξίμου.

Ο Οργανισμός αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης και έχει οφειλές σε όλους σχεδόν του παρόχους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ το τρέχον έτος θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί με 1 δις ευρώ, διαθέτει μόλις 525 εκατ. ευρώ!

Η διαδικασία για την ανάληψη καθηκόντων θα περάσει από ακρόαση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και ως εκ τούτου δεν είναι φρόνιμο να περιμένουμε ανάληψη των καθηκόντων του πριν από τον Μάϊο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες δραματικές περικοπές στον ΕΟΠΥΥ! Κόβονται φάρμακα, αυξάνονται νοσήλια, εξετάσεις. Όλο το σχέδιο