Και τηλεοπτικές οι «μάχες» για το διευρυμένο ωράριο στα φαρμακεία

  • Iatropedia
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση τέως και νυν ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και των φαρμακοποιών για το ζήτημα της τήρησης ή όχι του διευρυμένου ωραρίου...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η τελευταία αντιπαράθεση των φαρμακοποιών ήρθε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου καλεσμένος ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι υπέρμαχος του διευρυμένου ωραρίου ενώ λίγο αργότερα την θέση του στο στούντιο πήρε ο νυν υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Γεωργιάδης διαμήνυσε στον κ. Κουρουμπλή να«ικανοποιήσει το συνδικαλιστικό αίτημα του κ. Λουράντου» και οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έσπευσαν να σχολίάσουν τα λεγόμενα στην εκπομπή αποστέλλοντας δελτίο τύπου…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου:

Για μια ακόμη φορά ο κ. Πορτοσάλτε έδειξε την δημοκρατικότητα και την αντικειμενικότητα που τον διακρίνει, προσκαλώντας τον «πετυχημένο» τέως υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και ρωτώντας τον για το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων.

Ο γνωστός υποστηρικτής των θέσεων των διευρυμένων, μην τηρώντας ούτε τα προσχήματα, απηύθηνε σχετικό ερώτημα στον τέως υπουργό και στην συνέχεια τον … απέσυρε εσπευσμένα λίγο πριν καταφθάσει ο νυν υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης λίγο πριν αποχωρήσει ασθμαίνων από το στούντιο, πρόλαβε να προειδοποιήσει τον κ. Κουρουμπλή να μην «ικανοποιήσει το συνδικαλιστικό αίτημα του κ. Λουράντου» αλλά και να κάνει αναφορά στο νομό Αχαΐας αφήνοντας αιχμές ότι δεν ωφελήθηκε από την μη εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου.

Θεωρούμε ότι η αρνητική αναφορά για το έργο και τις προσπάθειες ενός συνδικαλιστή, αποτελεί υπέρτατη τιμή για αυτόν, όταν η άνανδρη επίθεση γίνεται από τον πολιτικό που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή της δημόσιας υγείας στην χώρα μας.

Ευτυχώς η θέση αυτή έχει πολύ λίγους υποστηρικτές στον δημοσιογραφικό χώρο αλλά και στο σύνολο των πολιτών που με την ψήφο του απέρριψε τις τακτικές που ακολούθησαν οι «συν- Αδωνιστές».

Όσο για τον κ. Πορτοσάλτε, ο κόσμος ας κρίνει τον «αντικειμενικό» τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα της εκπομπής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν