Και όμως αυτή η επέμβαση πέτυχε- ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ

  • Iatropedia
Οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι σκληρές. Το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε όμως, μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία. Ναι το παιδί σώθηκε και όχι μόνο σώθηκε αλλά θα γίνει και καλά, επειδή οι γιατροί λειτούργησαν άψογα, επαγγελματικά και δεν ξέχασαν ότι στη θέση του, θα μπορούσε να είναι και το δικό τους παιδάκι.

Ένα ατύχημα την ώρα που η οικογένεια της έφτιαχνε μπάρμπεκιου στον κήπο του σπιτιού τους στο Γιοχάνεσμπουργκ, άλλαξε τη ζωή της 3χρονης Ισαβέλας Κρούγκερ. Έπεσε πάνω της το μπιτόνι με το πετρέλαιο που είχαν για να ανάβουν τα κάρβουνα και ύστερα ανεφλέγη. Η μικρή Ισαβέλα υπέστη βαρύτατα εγκαύματα στο 80% του κορμιού της. Οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα επιζήσει. Τελικά επέζησε και όχι μόνο αυτό, το δερματάκι της θα αποκατασταθεί με μια πρωτοποριακή μέθοδο εμφύτευσης, 41 κομματιών γενετικά κλωνοποιημένου δέρματος. Το κλωνοποιημένο δέρμα θα τοποθετηθεί στο πρόσωπο, στο στήθος, στην πλάτη, στον κορμό στα χέρια και τα πόδια του άτυχου μικρού κοριτσιού.

Ο επικεφαλής χειρουργός Ριτβάν Μια, είναι κατηγορηματικός: «με τη μέθοδο αυτή που τη λέμε “δέρμα πάνω στο δέρμα”, η Ισαβέλα θα έχει λιγότερα σημάδια και ουλές από ότι με την κλασσική μέθοδο μεταμόσχευσης δέρματος.»

Το δέρμα παράχθηκε από την ίδια την Ισαβέλα. Την ώρα του ατυχήματος η πάνα που φορούσε προστάτευσε από τη φωτιά και την καταστροφή, ιστούς δέρματος χαμηλά στην κοιλίτσα της και πίσω χαμηλά από την πλάτη της. Τα υγιή δέρματα στάλθηκαν σε ειδικά εργαστήρια στη Βοστόνη των ΗΠΑ και εκεί με δέρματα ποντικιών (που χρησίμευσαν σαν “σκαλωσιά”, δημιουργήθηκαν τα 41 κομμάτια) Για να φτάσει το κλωνοποιημένο δέρμα πίσω στο Γιοχάνεσμπορουρκ από τη Βοστόνη, έγινε αγώνας δρόμου. Το κλωνοποιημένο δέρμα έχει 24 ώρες ζωής. Οι πιλότοι κάλυψαν την απόσταση σε 21 ώρες.

Η Ισαβέλα μετά την επέμβαση βρίσκεται σε καταστολή. Σε ένα είδους κώμα. Είναι τυλιγμένη με έναν ειδικό αφρό για μην σκιστεί το ευαίσθητο δέρμα μέχρι να θρέψει, αλλά και παράλληλα να μπορεί να αναπνέει. Οι γιατροί, αφού την επανέφεραν από 2 ανακοπές καρδιάς κατά τη διάρκεια της πολύωρης επέμβασης, είναι πλέον αισιόδοξοι ότι το μικρό κοριτσάκι θα τα καταφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Η ΙΣΑΒΕΛΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ: ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΡΙΝΤΒΑΝ ΜΙΑ

ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑΡΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΑΒΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΕΡΟΥΙΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν