Και μέσα σε όλα τα δεινά μας μπαίνει τελικά ΦΠΑ 23% στα προφυλακτικά!

  • Iatropedia
Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει με τα μέτρα που λαμβάνονται στον χώρο της Υγείας με το τρίτο μνημόνιο... Το iatropedia.gr είχε την Τρίτη μεταδώσει την λίστα με τα προϊόντα διατροφής, φαρμάκων, ΑμεΑ και λοιπά που άπτονται άμεσα ή έμμεσα με τον χώρο της Υγείας τα οποία θα επιβαρρύνοναι με ΦΠΑ 6% και 13%. Μέσα σε αυτά ήταν και τα προφυλακτικά. Αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά τα απαραίτητα αυτά προϊόντα -ειδικά για την προστασία των νέων παιδιών αλλά και γενικά της δημόσιας υγείας- θα φορολογούνται με 23%.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μάλιστα, όχι μόνο τα προφυλακτικά από καουτσούκ αλλά και διάφορα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που μέχρι χθες το πρωί θεωρούσαμε ότι υπάγονται στο 13%, πέρασαν τελικά στο 23%…

Αυτά είναι:κοτόπουλα, πάπιες, γαλοπούλες, κουνέλια, ορτύκια, φασιανοί, μέλισσες, βότανα, ζάχαρη, ξύδι, ζωοτροφές, εντομοκτόνα, σερβιέτες, καυσόξυλα, αυτοκίνητα για μεταφορά αναπήρων, υπηρεσίες για γεωργική παραγωγή, κηδείες.

Διάφορα σενάρια μπορεί ένα στοιχειωδώς έξυπνο μυαλό να φτιάξει με τα παραπάνω προϊόντα, που άλλα εξ αυτών σχετίζονται με μια υγιεινή διατροφή κι άλλα με την υγιεινή των γυναικών αλλά πιο πολύ την προσοχή μας τραβούν…οι κηδείες που θα γίνουν εντελώς ασύμφορες!

Όλα δείχνουν ότι θα επανέλθουμε στα χωριά, ώστε οι υπηρεσίες αυτές να γίνονται εκ των έσω και να αποφεύγεται το χαράτσι και στον θάνατο!

https://www.iatropedia.gr/articles/read/12558