Και με ανίατη ασθένεια ο 12χρονος Ρώσος

  • Iatropedia
Στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού νοσηλεύεται το μικρό αγόρι Ρωσικής καταγωγής που τραυματίστηκε βαριά με μαχαίρι από Ολλανδό κλόουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 12χρονο παιδί, πάσχει και από ανίατη ασθένεια, γεγονός που γνώριζαν οι γιατροί από την πρώτη στιγμή που του έκαναν εισαγωγή στο ΠΑΙΔΩΝ. Ωστόσο το συγκεκριμένο νόσημα δεν επιβαρύνει καθόλου την κατάσταση της υγείας του παιδιού σε σχέση τουλάχιστον με τα σοβαρά τραύματα που φέρει. Τι λένε οι γιατροί

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μόλις αποσωληνωθεί το μικρό άτυχο αγόρι θα μπορούν οι γιατροί να εκτιμήσουν εάν θα υπάρξουν επιπτώσεις στην υπόλοιπη ζωή του από τη σοβαρή επίθεση που δέχθηκε από τον Ολλανδό ανιματέρ. Το 12χρονο παιδί υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των τραυμάτων του αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί καθώς υπέστη βλάβη στο νωτιαίο μυελό γεγονός που δεν τους αφήνει περιθώρια να αισιοδοξούν.

Αυτό που θεωρείται πιο πιθανό είναι να παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία σε ένα άκρο αλλά με βεβαιότητα θα μπορούν να αποφανθούν μόλις βγει από την εντατική και κάνουν νέα εκτίμηση.

Μέχρι τότε θα είναι υπό στενή παρακολούθηση ενώ θα λαμβάνει και ειδική φαρμακευτική αγωγή. Αυτό που κρίθηκε άκρως απαραίτητο είναι να υπάρξει και ψυχολογική στήριξη στο αγόρι γι αυτό και εκλήθησαν ειδικοί του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Νοσοκομείου οι οποίοι με την βοήθεια μεταφραστών από το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του.