Και οι γιατροί στις ουρές αναστενάζουν! Που περιμένουν για ώρες;

  • Iatropedia
Μέχρι τα πεζοδρόμια φθάνουν πια οι ουρές των γιατρών που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν.

Το άλλοτε ισχυρό ταμείο των Υγειονομικών όπου είναι ενταγμένοι γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι φαίνεται ότι έχει εκπέσει πλήρως αφού πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τα βασικά στους ασφαλισμένους του. Καθημερινά δεκάδες άτομα συνωστίζονται στις υπηρεσίες του ΤΣΑΥ αλλά και εδώ οι υπάλληλοι είναι λιγοστοί με αποτέλεσμα οι ουρές αναμονής να φθάνουν μέχρι τα πεζοδρόμια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) μιλά για απαξίωση των υγειονομιών και ζητά άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΙΣΑ: «έχουμε καταγγείλει με δριμύτητα την λειτουργική κατάρρευση των δομών του Ταμείου, πλην όμως δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων, αντιθέτως είμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις εικόνες με τις τεράστιες ουρές που ξεκινούν από τον δρόμο και τελειώνουν μέσα στα γραφεία, οι οποίες μας θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες».

Για το λόγο αυτό ζητά την παραίτηση της διοίκησης του ΤΣΑΥ καθώς όπως υπογραμμίζει «φέρει βαρύτατες ευθύνες και οδήγησε σε αυτές τις εξευτελιστικές εικόνες».

Να σημειωθεί ότι το ΕΤΑΑ – Τομείς Υγειονομικών αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και είναι Ταμείο κύριας Ασφάλισης. Στο ΕΤΑΑ – Τομείς Υγειονομικών ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα στην Ελλάδα. Στο ταμείο λειτουργούν 2 Κλάδοι: Σύνταξης και Πρόνοιας. Οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ – Τομείς Υγειονομικών αυτήν την στιγμή είναι περίπου 120.000.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν