Και γδαρμένοι και…απλήρωτοι! Γιατί κάποιοι γιατροί του ΠΕΔΥ δεν παίρνουν μισθό;

  • Iatropedia
Χωρίς μισθό έχουν μείνει δεκάδες γιατροί του ΠΕΔΥ που επανήλθαν στο δημόσιο σύστημα έπειτα από δικαστικές αποφάσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κάποιοι γιατροί έχουν ξεκινήσει κανονικά να εργάζονται στο ΠΕΔΥ. Κάποιοι άλλοι παλεύουν με τις ελλείψεις υλικών και μένουν με τα χέρια σταυρωμένα σε όλο το ωράριό τους. Κάποιοι άλλοι όμως είναι ακόμη πιο άτυχοι καθώς οι αρμόδιοι δεν έχουν εξασφαλίσειο ακόμη την αμοιβή τους.

Το πρόβλημα εστιάζεται σε αυτούς τους γιατρούς που επανήλθαν στο δημόσιο σύστημα και έχουν ενταχθεί στο ΠΕΔΥ, μετά από σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για ιατρικό προσωπικό το οποίο δεν είχε δηλώσει ότι θα ακολουθούσε την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ και προτίμησε να διατηρήσει το ιδιωτικό του ιατρείο. Οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν είχαν υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ.

Όμως με προσωρινές αποφάσεις της δικαιοσύνης επέστρεψαν στις παλαιές τους θέσεις ενώ σήμερα υπάρχει πρόβλημα και με τη μισθοδοσία τους καθώς εδώ και περίπου δύο μήνες δεν έχουν πληρωθεί. Μάλιστα σχετική επιστολή έχει αποστείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πειραιώς Βαρβάρα Ανεμοδουρά ζητώντας την παρέμβαση του για να λυθεί το θέμα.

Βέβαια στο ΠΕΔΥ δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα. Σε πολλές περιοχές τα λυσσιατρεία παραμένουν γυμνά από ιατρικό προσωπικό καθώς δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες γιατρών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έσπευσε να κάνει κάλεσμα στους πρώην γιατρούς του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) για να κάνουν συμβάσεις με το σύστημα στα ιδιωτικά τους ιατρεία ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσους γιατρούς θα βρίσκουμε δωρεάν σε ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ!

Νέο success story: Ποιος πετάει 60 εκατ. ευρώ από τον τομέα της Υγείας το 2014;

Έρχονται πρωτόκολλα και για τις ρευματολογικές παθήσεις! Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Ξεκινά η αξιολόγηση για τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ! Τα κριτήρια και οι βαθμολογίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν