Καθηγητής ιατροδικαστικής ελέγχεται από την Δικαιοσύνη…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία ενημερώθηκε για την προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς, ύστερα από καταγγελία, για υπόθεση με νεκροτομές εκτός ωραρίου, που χρεώνονται έξτρα, στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ.

Ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «δωροδοκίας», της «υπεξαίρεσης» και της «παράβασης καθήκοντος» εις βάρος επίκουρου καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ.

Ο επίκουρος καθηγητής Ιατροδικαστικής, ως επιστημονικά υπεύθυνος προγράμματος «Ταρίχευσης – Περιποίησης Νεκρών», φέρεται ότι επιδίωκε να διενεργεί νεκροτομές σε ώρες εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου, χρεώνοντας τους συγγενείς των θανόντων με σημαντικά ποσά για την συγκεκριμένη εργασία (τη νεκροτομή ή την ταρίχευση). Μ’ αυτό τον τρόπο φέρεται ότι αποκόμισε παράνομα συνολικά 70.000 ευρώ, το χρονικό διάστημα 2012- 2014.

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι ελπίζουμε ότι αυτή θα πράξει τάχιστα το καθήκον της συμβάλλοντας στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Με αφορμή το γεγονός, ενημερώνουμε όλους τους πολίτες ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις από δημόσιους λειτουργούς οφείλουν να είναι δωρεάν προς όλους. Η ΕΙΕ ενημερώνει ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας για να καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά. Μόνο εντοπίζοντας και απομονώνοντας αντίστοιχες υποθέσεις οι Έλληνες Ιατροδικαστές θα συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους με αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν