Κάθε ασθενείς και φάκελος! Τι θα ανακοινώσει ο Βορίδης για τους ασφαλισμένους

  • Iatropedia
Στην άμεση οργάνωση όλων των στοιχείων των ασθενών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας μετά και από σχετική απαίτηση της τρόικας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης την ερχόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ιατρικό φάκελο για όλους τους νοσηλευθέντες στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να οργανώσουν άμεσα οι διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να είναι γνωστό το ιστορικό και όλα τα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά.

Πρόκειται για έναν πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά δεδομένα, τις θεραπείες, τις ασθένειες και τις ημέρες παραμονής ώστε να είναι γνωστό ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το ΕΣΥ.

Στον φάκελο θα περιέχονται επίσης αναλυτικά στοιχεία για τη φαρμακευτική θεραπεία που θα ακολουθούν οι ασθενείς ώστε να είναι γνωστό και που κατευθύνονται τα φάρμακα των νοσοκομείων, ενώ θα διευκολύνεται και η αποθεραπεία σε μια πιθανή μετέπειτα νοσηλεία.

Η οδηγία για επίσπευση των διαδικασιών δόθηκε από την τρόικα στην τελευταία συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Και είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πιθανότατα εκ νέου στην επόμενη επίσκεψη των δανειστών μας μέσα στο μήνα.

Πάντως ο φάκελος των ασθενών αναμένεται να περιλαμβάνεται μέσα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η διαδικασία για το οποίο ολοκληρώνεται άμεσα δεδομένου ότι βρίσκεται στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την τελική έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο “μεγάλος αδερφός” μπαίνει στο ΕΣΥ! Τι θα καταγράφει

Τρόικα στο υπ.Υγείας! Τι άλλο θα “κόψει”! Όλη η καυτή ατζέντα

Πόσο θα πάει η δαπάνη για φάρμακα το 2015;

Στον αέρα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Οι νέες οδηγίες Βορίδη για τις συνταγές φαρμάκων