Κατερίνα Παπακώστα για την Ημέρα της Γυναίκας: «Σήμερα σκέφτομαι έντονα τις μητέρες»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την προστασία της μητρότητας στην εργασία.

Προέβη δε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, την Ημέρα της Γυναίκας, κατέθεσα Ερώτηση για την προστασία της μητρότητας στην εργασία. Δυστυχώς, παρά την συνταγματική επιταγή και την αυστηρή νομοθεσία, ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να καταγράφει πολλές περιπτώσεις, όπου ο εργοδότης, μην μπορώντας να απολύσει μία έγκυο εργαζόμενη, την εξωθεί σε «οικειοθελή αποχώρηση». Ζητώ ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τα μέτρα που έχει πάρει έως σήμερα, για την προστασία της μητρότητας στους χώρους εργασίας.

Στην οικονομικά και κοινωνικά εξαιρετικά δύσκολη εποχή που διανύουμε και με το δημογραφικό να μας προβληματίζει, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προστατέψει στο ακέραιο την εγκυμοσύνη και την μητρότητα, να δημιουργήσει ένα εργασιακά και οικονομικό ασφαλές περιβάλλον για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένεια και να δοθούν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να προστατεύσει την μητρότητα.

Η πολύχρονη κρίση έχει δυσχεράνει την θέση της γυναίκας, της οποίας ο ρόλος εντός της κοινωνίας δεν είναι επίζηλος, αντιθέτως είναι ένας αγώνας επιβίωσης, με όρους άγριους και δεν μοιάζει καθόλου με παιχνίδι.

Σήμερα σκέφτομαι έντονα τις μητέρες, είτε έχουν εργασία είτε όχι, και τις μητέρες των παιδιών με αναπηρία, οι οποίες σηκώνουν ένα υπέρμετρο φορτίο για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους και να είναι δίπλα στα παιδιά τους. Σέβομαι απόλυτα αυτές τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, καθώς πιστεύω πως διαθέτουμε «γερή σπονδυλική στήλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν