Κατερίνα Παπακώστα: Δεν απαντά στις Ερωτήσεις μου ο κ. Πολάκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η βουλευτής της ΝΔ και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου κατήγγειλε σήμερα με δηλώσεις της την πρακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη να μην απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο...

«Όσες Επίκαιρες Ερωτήσεις έχω καταθέσει προς υπουργούς κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, ακόμα και για ευαίσθητα, ορισμένες φορές και άβολα θέματα, απαντήθηκαν! Θέλω να αναφέρω προς τους πολίτες, οι οποίοι αγωνιούν για την πορεία του ΕΟΠΥΥ, επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς στην περιοχή όπου διαμένουν δεν υπάρχουν αρκετοί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, πως δεν θα πάρουν ούτε αύριο, απαντήσεις από τον αρμόδιο αναπλ. υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη. καθώς για τρίτη συνεχόμενη φορά η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης αναβλήθηκε, με επίσημη δικαιολογία το φόρτο εργασίας.

Ας σημειωθεί, πως οι υπουργοί ενημερώνουν την Βουλή ποιες μέρες το πρόγραμμά τους τους επιτρέπει να είναι συνεπείς στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που τους ασκείται.

Μου γεννά ερωτήματα, πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποφεύγει να απαντήσει στην συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση καθώς δεν είναι πολιτικά «επικίνδυνη». Μάλιστα, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι η διατύπωση είναι προσεκτική και με καλή πρόθεση, καθώς ερωτάται ο υπουργός κατά πόσο τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας συμφωνούν με τα δημοσιεύματα, από τα οποία αντλήθηκαν τα σχετικά στοιχεία.

Οι φορολογούμενοι πολίτες, των οποίων η εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη έχει φτάσει στο 6%, αναμένουν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Και επειδή στο υπουργείο Υγείας αγαπούν τον κινηματογράφο, το ερώτημα που τους απευθύνω σήμερα φέρει τον τίτλο «Ποιός φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;» »