Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσοκομείο Νίκαιας

  • Γιάννα Σουλάκη
Νίκαιας
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το νοσοκομείο Νίκαιας διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, για απόκρυψη κρουσμάτων από τους εργαζόμενους.

Αφορμή, καταγγελίες που έγιναν ότι η διοίκηση του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος απέκρυψαν κρούσματα κορωνοϊού. Αντικείμενο της έρευνας στο νοσοκομείο Νίκαιας αποτελεί το να ελεγχθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να διακριβωθεί εάν και για ποια πρόσωπα προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούν θετικό επιβεβαιωμένο περιστατικό που εντοπίστηκε σε γιατρό τη Μεγάλη Πέμπτη και το οποίο ώς τη Δευτέρα του Πάσχα δεν ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα όλες αυτές τις ημέρες, γιατροί και νοσηλευτές να εργάζονται κανονικά, ενώ ταυτόχρονα δεν έγινε και απολύμανση των χώρων της β΄παθολογικής κλινικής. Λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι νόσησε και δεύτερος γιατρός με κορωνοϊό στο ίδιο νοσοκομείο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι καταγγελίες δεν ευσταθούν τότε η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.