Καταρρέει το σύστημα υγειονομική περίθαλψης στις ΗΠΑ;

  • Iatropedia
Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: Το 15% των Αμερικάνων στερείται οποιασδήποτε μορφής υγειονομικής περίθαλψης. Δηλαδή 1 στους 7 κατοίκους των ΗΠΑ, εάν αρρωστήσει απλά θα πεθάνει αφού ούτε θα μπορεί να νοσηλευτεί σε κάποιο νοσοκομείο, ούτε θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιο φάρμακο. Και επειδή τα στατιστικά στοιχεία και τα “επί τοις εκατό” δεν λένε και πολλά σας διευκρινίζουμε ότι αναφερόμαστε σε 46.300.000 ανθρώπους, που αυτή τη στιγμή είναι ανασφάλιστοι.

Η μελέτη που έκαναν σε ολόκληρη τη χώρα τους, οι Αμερικάνικες Υπηρεσίες Υγείας, είναι αποκαλυπτική. Εκτός από τα 46,3 εκατομμύρια ανασφάλιστους, 58,7 εκατομμύρια (19,2%) ήταν ανασφάλιστοι κάποια στιγμή του έτους πριν από την έρευνα και 34,2 εκατομμύρια (11,2%) δεν ήταν ασφαλισμένοι τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή των Κέντρων Ελέγχου των Ασθενειών (CDC).

Η μελέτη δημοσιοποιείται ενώ οι ΗΠΑ αναμένουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, της ανώτατης δικαστικής αρχής της χώρας, για τη μεταρρύθμιση-σταθμό του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που καθιστά υποχρεωτική την ιατρική ασφάλιση για κάθε Αμερικανό πολίτη.

Σχεδόν το 7% των παιδιών μικρότερων των 18 ετών ήταν ανασφάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως και το 27,9% των νέων ηλικίας 19-25 ετών, δηλαδή 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι, επισημαίνει η μελέτη.

Ο αριθμός των μη ασφαλισμένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μειώθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, επισημαίνει η μελέτη που δείχνει ότι οι πλέον πληγείσες είναι οι ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες (40% χωρίς ασφάλιση), οι ισπανόφωνοι, οι μη διπλωματούχοι και οι άνεργοι. Το συγκλονιστικό είναι ότι τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν ολόκληρη τη χώρα, αλλά 32 από τις συνολικά 50 πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τον ΕΟΠΥΥ στο αφιέρωμα του iatropedia