Κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας προβλέπουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ

  • Iatropedia
Η Γενική Συνέλευση της Κυριακής του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ Αττικής, έστειλε το μήνυμα ότι "ενωμένοι θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας με κύριο άξονα τη βιωσιμότητα του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας".  Εξουσιοδότησε ταυτόχρονα την Ομοσπονδία ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ να προχωρήσει σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, την ώρα που οι γιατροί ζητούν παράλληλα άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Πλήρη κατάρρευση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας βλέπουν να… έρχεται οι γιατροί του ΠΕΔΥ, τονίζοντας ότι «οι γιατροί-οδοντίατροι και όλοι οι εργαζόμενοι στηρίζουν το σύστημα με όλες τις δυνάμεις τους, ωστόσο η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαλύεται». 

Η συνέλευση απαίτησε:

1.Την κατάργηση του Ν.4238, όπως προεκλογικά δήλωνε το σημερινό κυβερνητικό σχήμα.

2.Τη στήριξη των δημόσιων δομών της ΠΦΥ με άμεση χρηματοδότηση και άμεση κάλυψη όλων των αναγκών. Να μη κλείσει άλλη μονάδα, αλλά να επανδρωθούν άμεσα με προσωπικό.

3.Την πλήρη βαθμολογική και μισθολογική εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ με αυτήν των γιατρών ΕΣΥ, με την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης και με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Ομοίως την ένταξη των γιατρών χωρίς ειδικότητα ή με πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής. Την αλλαγή των κριτηρίων αξιολόγησης για τη θέση του Διευθυντή στα 15 έτη.

4.Την πολιτική λύση για τους 1100 γιατρούς που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις.

5.Τη διατήρηση της προηγούμενης εργασιακής σχέσης για τους γιατρούς που το επιθυμούν, με δημιουργία προσωποπαγών θέσεων.

6. Την επαναπρόσληψη των απολυθέντων γιατρών και των γιατρών που επί χρόνια υπηρέτησαν στο ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου.

7.Τη μισθοδοσία των γιατρών που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις και επαναπροσλήφθηκαν. Την άμεση πρόσληψη των γιατρών που έχουν θετική δικαστική απόφαση. Προειδοποιούμε τις ΔΥΠΕ για τις ευθύνες τους σε περίπτωση άρνησης.

8.Οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών να δίνουν προοπτική μέχρι την πλήρη ένταξη τους στο σύστημα σε μόνιμες θέσεις.