Καταψύξτε το σπέρμα σας στα 18!

  • Iatropedia
Όλοι οι άνδρες πρέπει να φροντίζουν να καταψύξουν το σπέρμα τους όταν είναι στην ηλικία των 18 ετών ώστε όταν κάνουν παιδιά αυτά να είναι πιο υγιή και να αποφύγουν τον αυτισμό, τη σχιζοφρένεια και άλλες αρρώστιες, υποστηρίζει Βρετανός καθηγητής.

Ο Δρ. Kevin Smith του Abertay University στο Dandee υποστηρίζει σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στο Journal of Medical Ethics, ότι σήμερα που οι άνθρωποι αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν σε μεγαλύτερες ηλικίες απ’ ότι στο παρελθόν, τα παιδιά, λόγω της ηλικίας του σπέρματος έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννηθούν με ιατρικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, προτείνει όλοι οι άνδρες να φροντίζουν να «καταθέτουν» το σπέρμα τους σε τράπεζα σπέρματος όταν είναι 18 ετών, για να το χρησιμοποιήσουν αργότερα, όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδιά.

Παρόλο που όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι άνδρες και γυναίκες πρέπει να κάνουν παιδιά όταν είναι νέοι, τοποθετώντας την καλύτερη ηλικία κάτω από τα 30, και ακόμα καλύτερα, κοντά στα 20, η άποψη του καθηγητή δημιούργησε σάλο. Η British Fertility Society δήλωσε αντίθετη με την κατάψυξη σπέρματος από όλους στην ηλικία των 18, υποστηρίζοντας ότι αυτό και η εξωσωματική γονιμοποίηση που θα ακολουθεί, θα καθιστούν την σύλληψη κάτι τελείως μηχανικό και τεχνοκρατικό.

Αντιθέτως, όπως λέει ο πρόεδρός της, καθηγητής Adan Balen, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει η φιλοσοφία του συστήματος και να δίδεται κάθε βοήθεια στα νεαρά ζευγάρια ώστε να μπορούν να κάνουν παιδιά με τον παραδοσιακό τρόπο, όσο είναι πολύ νέοι, αντί να τεκνοποιούν μετά τα τριάντα ή και αργότερα…