Καταπολέμηση του καρκίνου με ηλεκτρομαγνητικά πεδία;

  • Iatropedia
Ενθαρρυντικά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα και οι πρώτες ενδείξεις, των περιορισμένων κλινικών δοκιμών, μιας νέας τύπου αντικαρκινικής θεραπείας, με τη χρήση χαμηλής έντασης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Με τη νέα πειραματική δοκιμή μέχρι στιγμής οι γιατροί κατάφεραν να συρρικνώσουν όγκους σε ασθενείς με καρκίνο στο ήπαρ. Η ομάδα των ιατρών από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Βραζιλία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπόρις Πάσκε, δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο Βρετανικό περιοδικό για θέματα καρκίνου το British Journal of Cancer, και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ότι μελλοντικά, η νέα μέθοδος, μπορεί να αποτελέσει μια νέα θεραπευτική τεχνική.

Διευκρίνισαν όμως σε κάθε τόνο, ότι η μέθοδος αυτή βρίσκεται σε “νηπιακό” στάδιο και θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια μέχρι να δοκιμαστεί επαρκώς και να βελτιωθεί. Η μέθοδος της νέας θεραπευτικής τεχνικής έχει ως εξής: Οι ασθενείς βάζουν και κρατούν μέσα στο στόμα τους μια συσκευή σαν κουτάλι, η οποία παίζει τον ρόλο της κεραίας. Η συσκευή αυτή εκπέμπει συνέχεια χαμηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μέσα στο σώμα. Τα κύματα χτυπούν τον όγκο και όπως λένε οι γιατροί, αυτό γίνεται 3 φορές την ημέρα.

Το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του ήπατος, που χρησιμοποίησαν πειραματικά αυτή τη συσκευή, αυξήθηκε, οι όγκοι συρρικνώθηκαν και το βασικό, τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάστηκαν. Ήδη ο FDA στις ΗΠΑ άναψε το πράσινο φως για να γίνουν κλινικές δοκιμές σε μεγάλες ομάδες ασθενών.

Ο Μπόρις Πάσκε τόνισε ότι η μέθοδος του αυτή, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες αντικαρκινικές θεραπείες, ενώ είπε ότι ο κάθε καρκίνος ανταποκρίνεται διαφορετικά σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαφορετικών συχνοτήτων.

“Η ακτινοβολία από τα κινητά μπορεί να βλάψει την υγεία” είπε και συνέχισε “ χτυπάμε τα καρκινικά κύτταρα με ακτινοβολία 100 έως 1000 φορές μικρότερη από εκείνη του κινητού τηλεφώνου. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία παρεμβαίνουν και τροποποιούν η δραστηριότητα των γονιδίων των καρκινικών κυττάρων και σε πολλές περιπτώσεις, μπλοκάρουν τον πολλαπλασιασμό τους.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ελιξηριο της ζωης το τσαι

τις γυναίκες «προτιμα» περισσότερο ο καρκίνος του στόματος

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο στο ΗΠΑΡ στην ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο στο ΣΤΗΘΟΣ στην ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ του iatropedia