Καταγγέλλουν απόσπαση υπαλλήλου του «Γεννηματάς» στο Υπουργείο Ανάπτυξης, παρά την απαγόρευση Κικίλια

  • Γιάννα Σουλάκη
Γεννηματάς
Σε καταγγελία "παράνομης απόσπασης διοικητικού υπαλλήλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης", προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. Γεννηματάς"

Μετά από γενική συνέλευση και σχετική ενημέρωση από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» καταγγέλλει, την απόσπαση υπαλλήλου της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης (γραφείο υπουργού) με προφορική εντολή και παρά το γεγονός ότι με απόφασή του ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 10/07/2019, απαγορεύει την οποιαδήποτε μετακίνηση σε υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η απόσπαση της υπαλλήλου στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης έγινε «με προφορική ενημέρωση προϊσταμένης του εν λόγω Υπουργείου, χωρίς να προηγηθεί έγγραφη διοικητική πράξη και ενώ βρίσκεται εν ισχύ η Απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε μετακίνηση σε υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται προφανώς για ρουσφετολογική μετακίνηση που δεν τηρεί καν τα προσχήματα και αποδυναμώνει περαιτέρω τις ήδη ταλαιπωρημένες υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας από την έλλειψη προσωπικού».

Εργαζόμενοι του Γεν. Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»: Απαιτούμε την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ»

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους καταδικάζουν την οποιαδήποτε μετακίνηση ή μετάταξη ή απόσπαση που δεν ακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία και στοχεύει στην αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου, καθώς και «στη διαιώνιση της ρουσφετολογικής νοοτροπίας αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επίσης, τις όποιες μετακινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του Νοσοκομείου μας με ρουσφετολογικά κριτήρια».

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς» απαιτεί, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας και την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις, στο νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, έτσι ώστε η φροντίδα που παρέχεται στους ασθενείς να είναι ασφαλής«.