Καταγγελία ΠΙΣ για Διοικητή του ΠΑΝΓΗ: Έστειλε κατ’ οίκον έλεγχο σε αναισθησιολόγους του νοσοκομείου που δήλωσαν ασθένεια Covid-19

  • Γιάννα Σουλάκη
Όμικρον
Την "απαξιωτική συμπεριφορά" του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ), καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο Διοικητής "προσέβαλλε το ιατρικό σώμα", στέλνοντας υπαλλήλους του νοσοκομείου για "έλεγχο" στις οικίες τριών αναισθησιολόγων που είχαν δηλώσει άδεια ασθενείας λόγω Covid-19.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υιοθετεί την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 3/1/2023 σχετικά με την απαξιωτική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη απέναντι σε τρείς γιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου που νόσησαν από covid-19.

Ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ, σύμφωνα με την καταγγελία, «προέβη στην αυθαίρετη και προσβλητική για το ιατρικό προσωπικό συμπεριφορά, δίνοντας εντολή ελέγχου στις οικίες των τριών αναισθησιολόγων από ιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας, δήθεν για να «επιβεβαιώσουν» την ασθένειά τους, αμφισβητώντας ευθέως το λειτούργημα, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους».

Ο ΠΙΣ σχολιάζει σε αυστηρούς τόνους πως, «Κανείς δε νοείται να προσβάλλει το ιατρικό σώμα, το οποίο στο σύνολο του και από την αρχή της πανδημίας, έχει υπηρετήσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνία με αξιομνημόνευτη αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής, ακόμη και θέτοντας την προσωπική τους ασφάλεια σε κίνδυνο».

Παράλληλα, τα μέλη του υποστηρίζουν ότι θα ασχοληθούν ξανά με το σοβαρό αυτό ζήτημα στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του, ενώ ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιληφθεί του θέματος, με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον:

«Η συνέχιση της έντασης σ΄ ένα κρίσιμο Τομέα μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες», καταλήγει ο ΠΙΣ.