Καταγγελία: Γυναίκα περνούσε έμφραγμα και της έδιναν ηρεμιστικά

  • Ρούλα Τσουλέα
γυναίκα
Τι αναφέρει γυναίκα από την Αστυπάλαια για τους γιατρούς του τοπικού περιφερειακού ιατρείου.

Αγωγή εναντίον ιατρών του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αστυπάλαιας και του Ελληνικού Δημοσίου έχει υποβάλλει μία γυναίκα, μόνιμη κάτοικος του νησιού, που υπέστη έμφραγμα το οποίο δεν διαγνώστηκε.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά η αγωγή έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 18 Ιανουαρίου 2024 ενώπιον του 1ου Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η γυναίκα, την 21η Σεπτεμβρίου 2018 τα ξημερώματα ξύπνησε από οξύ πόνο στο στήθος. Απευθύνθηκε μαζί με την κόρη της στο πολυδύναμο ιατρείο, αφού η Αστυπάλαια δεν διαθέτει νοσοκομείο.

Τηλεφώνησαν σε εφημερεύοντα ιατρό η οποία θεώρησε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό και συνέστησε να πάρει ηρεμιστικό χάπι. Ωστόσο η κόρη της επέμενε να τις δεχτεί στο ιατρείο, διότι δεν είχε αισθανθεί ξανά πόνο στο στήθος. Τελικά, η γυναίκα και η κόρη της μετέβησαν εκεί.

Η ιατρός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μέτρησε το οξυγόνο της και της χορήγησε ένα ενέσιμο ηρεμιστικό, αποδίδοντας τον πόνο σε άγχος. Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της. Όταν πέρασε η επίδραση του ηρεμιστικού ο πόνος επανήλθε, ενώ αυτή τη φορά έκανε και έμετο. Πήγε πάλι στο ιατρείο, όπου άλλος αγροτικός ιατρός διέταξε την διενέργεια καρδιογραφήματος.

Την υπέβαλε σε 4 καρδιογραφήματα και της έβαλε ορό για την χορήγηση ηρεμιστικού. Κατά την παραμονή της εκεί η γυναίκα έκανε ακόμα δύο φορές έμετο.

Στην Αθήνα

Η αδιαθεσία της συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες, οπότε μετέβη στην Αθήνα για να λάβει τη γνώμη καρδιολόγου. Εκείνος διαπίστωσε ότι είχε υποστεί οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Συνέστησε στεφανιαιογραφία και της χορήγησε ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα είχε αποφραγμένη στεφανιαία αρτηρία για την οποία χρειάσθηκε αγγειοπλαστική. Τον Ιανουάριο του 2019 υποβλήθηκε και σε τοποθέτηση απινιδωτή. Σήμερα, η κατάσταση της υγείας της είναι επιβαρυμένη και πιστεύει ότι αν είχε διαγνωστεί το έμφραγμά της εγκαίρως, δεν θα ήταν το ίδιο.

Με την αγωγή της διεκδικεί να καταδικαστούν οι εναγόμενοι να της καταβάλουν 157.479,72 ευρώ ο καθένας για τις βλάβες που υπέστη.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Φωτογραφία: iStock