Καταγγελία για 22χρονο με αυτισμό στο ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με εισαγγελική εντολή εισάγονται άτομα με αυτισμό στο Δρομοκαϊτειο, χωρίς να διαθέτει το ίδρυμα την υποδομή για τις νοσηλείες αυτές. Μάλιστα, επτά μήνες τώρα νοσηλεύεται  22χρονος με αυτισμό μόνιμα καθηλωμένος στο κρεβάτι του. Οι θεράποντες ιατροί απηύθυναν επιστολή στον Εισαγγελέα που λένε ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαϊτειο» διαχρονικά με τις εκάστοτε εφαρμοζόμενες πολιτικές υποβαθμίζεται διαρκώς το Ψ.Ν.Α. που με 1400 οργανικές θέσεις έχει σήμερα μόνο 450 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων».

Διαβάστε την καταγγελία στον Εισαγγελέα: eisaggeleas autism

Αναφέρουν οι εργαζόμενοι:

Δυστυχώς από το Υπουργείο δεν καλύπτονται βασικές λειτουργικές ανάγκες, επικαλούμενο την οικονομική στενότητα, δηλαδή κάνουμε εκπτώσεις στην Υγεία;

Υπάρχουν ελλείψεις υγειονομικού υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Το Νοσοκομείο εφημερεύει δύο ημέρες την εβδομάδα και εισάγονται κατ’ έτος 3000 ασθενείς εκ των οποίων οι 2000 είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό.

Εκμεταλλευόμενο το Κράτος την υποχρεωτικότητα εισαγωγής των ασθενών με εισαγγελική εντολή, υποχρεώνει το Δρομοκαϊτειο να εισάγει σε κάθε εφημερία μη ψυχιατρικά περιστατικά. Από χρήστες, αλκοολικούς, ποινικούς έως Προνοιακά – Κοινωνικά περιστατικά.

Οι Μονάδες αποϊδρυματοποίησης – αποασυλοποίησης των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από face control τους ασθενείς. Όποιος δεν τους κάνει, με τη διαδικασία των εισαγγελικών εντολών, τον ξεφορτώνονται στο Δρομοκαϊτειο.

Τον τελευταίο χρόνο, αφού έκλεισαν όλες οι δημόσιες δομές, νοσηλεύονται με εισαγγελική εντολή άτομα με αυτισμό στο Δρομοκαϊτειο, χωρίς να διαθέτουμε την υποδομή Νοσηλείας. Επτά μήνες τώρα νοσηλεύεται  22χρονος με αυτισμό μόνιμα καθηλωμένος στο κρεβάτι του. Οι θεράποντες ιατροί απηύθυναν επιστολή στον εισαγγελέα που λένε ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Οι Νοσηλευτές ειδικά οι άνδρες επτά μήνες τώρα δεν κάνουν άλλη δουλειά παρά να τρώνε ξύλο, να λύνουν και να δένουν το αυτιστικό παιδί που κινδυνεύει να σκοτωθεί από αυτοτραυματισμό!!!

Ποιος θα πάει φυλακή εάν συμβεί κάτι κακό στο παιδί; Το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση ή οι Νοσηλευτές;

Δύο Νοσηλευτές κάνουν βάρδια σε κάθε Νοσηλευτικό τμήμα που είναι περιπτεριακού τύπου, απομακρυσμένα  το ένα από το άλλο με 30 ασθενείς, πολλοί εξ αυτών των ασθενών είναι μη αμιγώς ψυχιατρικά περιστατικά.

Φυλακισμένοι, υπόδικοι, εγκληματίες, Προνοιακά και κοινωνικά περιστατικά, νοσηλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες με ψυχική νόσο χωρίς δυνατότητα να συνεννοηθούμε. Τι να κάνουν δύο Νοσηλεύτριες στη βάρδια;

Παθολόγος στο Νοσοκομείο είναι ένας. Όταν λείπει κινδυνεύουν οι ασθενείς. Δεν είναι δυνατόν να καλύψει το σύνολο των ασθενών με αποτέλεσμα να γίνονται πολλές διακομιδές σε γενικά νοσοκομεία.

Οι καθαρίστριες – τραπεζοκόμες με σύμβαση εργασίας λιγοστές, λόγω έλλειψης κονδυλίων. Εργάζονται πρωί- απόγευμα σε σπαστά ωράρια. Όλη την ημέρα βρίσκονται στο Δρομοκαϊτειο γιατί δεν προλαβαίνουν να πάνε σπίτι τους.

Η Διοίκηση αρνείται να κάνει συνεχόμενο το ωράριο. Αρνείται να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρες ωράριο επικαλούμενοι το οικονομικό κόστος.

Εργάζονται χωρίς repo. Τελειώνει η σύμβασή τους τον Αύγουστο και μένουν χωρίς δουλειά. Τους οφείλονται από 40-50 repo στη κάθε μία. Κανονικά από εδώ και στο εξής οι μισές πρέπει να λείπουν με  repo και χρωστούμενα. Πώς θα καθαρισθεί το Νοσοκομείο;

Τραγικές ελλείψεις στην Τεχνική Υπηρεσία. Ένας Ηλεκτρολόγος, ένας Υδραυλικός. Άδειες – Ρεπό κανείς.

Ζητάμε την παράταση των συμβάσεων έως τέλος του χρόνου και μονιμοποίηση. Εάν γίνει διαγωνισμός το επόμενο διάστημα, όλοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Που είναι η ευαισθησία της Κυβέρνησης; Εξαντλήθηκε στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών;

Την Δευτέρα προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 8-12. Διακοπή της εφημερίας και 9π.μ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

ΤΟ Δ.Σ.