Καταγγελία εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: «Επικίνδυνη κατάσταση μετά τη διασπορά του κορονοϊού»

  • Γιάννα Σουλάκη
θάνατοι
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου αναφοράς Βορείου Ελλάδος, ΑΧΕΠΑ, μετά τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού ανάμεσα σε τουλάχιστον 20 εργαζόμενους. Ο Διοικητής του νοσοκομείου συνεχίζει τις μετακινήσεις εργαζομένων παρά την επικίνδυνη κατάσταση, υποστηρίζει το Σωματείο, ενώ δεν ενημερώνει επισήμως τους εργαζόμενους για την εικόνα που παρουσιάζει η διασπορά στο νοσοκομείο.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παντελιάδη για «την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο ΑΧΕΠΑ μετά και τη μεγάλη διασπορά του covid 19, ανάμεσα στους εργαζόμενους, την τελευταία βδομάδα», όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία.

Ενώ οι εργαζόμενοι, όπως υπογραμμίζουν, τόνισαν σε προηγούμενη καταγγελία τους, τους κινδύνους για ασθενείς και εργαζόμενους από τη διασπορά του κορονοϊού, ο Διοικητής δεν έκανε καμιά προσπάθεια βελτίωσης.

«Αντίθετα και μετά τη διασπορά ανάμεσα στο προσωπικό συνεχίζονται οι ίδιες τακτικές που καταγγείλαμε. Υπάρχουν καθημερινά συνεχείς μετακινήσεις νοσηλευτών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά . Όλοι αυτοί καλούνται να εργαστούν σε χώρους που δεν γνωρίζουν, με κομμένες άδειες και ρεπό, κατάσταση που συνεχίζεται από την αρχή της πανδημίας. Κάθε διαμαρτυρία εργαζομένου για την κατάσταση αντιμετωπίζεται με απόλυτο τρόπο. Παρά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά τη διασπορά καμιά επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε από την πλευρά του Διοικητή. Γεγονός που επιτείνει την αναταραχή που επικρατεί», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Σωματείου του ΑΧΕΠΑ.

Συμπληρωματικά αναρωτιούνται μέχρι πότε το ΑΧΕΠΑ μπορεί συγχρόνως να συνεχίσει να είναι κέντρο αναφοράς, πανεπιστημιακό νοσοκομείο με εκπαιδευόμενους, να συμμετέχει κανονικά στις εφημερίες κι ένα μεγάλο μέρος του να βρίσκεται υπό ανακαίνιση.

«Απαιτούμε να βρεθεί άμεσα μια λύση που να εξασφαλίζει τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, την υγεία τους σωματική και ψυχική και την αξιοπρέπεια τους. Ταυτόχρονα να ληφθούν και μέτρα ώστε το νοσοκομείο να θωρακιστεί ενόψει του μεγαλύτερου κύματος που βλέπουμε να πλησιάζει», καταλήγουν στην καταγγελία τους.