Κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κατάληψη
Αιφνιδιαστική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από τις 06:00 το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι έχουν μπλοκάρει τις εισόδους του κτιρίου.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακός ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό σύστημα υγείας.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστές και οι τρεις είσοδοι του υπουργείου. Διακριτικά παρακολουθεί από απόσταση στη γωνία της Αριστοτέλους με την οδό Στουρνάρη μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά έχουν μπλοκάρει τις εισόδους του υπουργείου και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν. Στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (11:00-15:00) που έχουν αποφασίσει, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Η σημερινή κατάληψη είναι συμβολική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει «σε οριακό σημείο» εξαιτίας της υλοχρηματοδοτησης και υποστελεχωσης. «Έχουμε προειδοποιήσει ότι με αυτή την κατάσταση κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωες» πρόσθεσε .

Οι εργαζομενοι στα νοσοκομεία αντιδρούν, επίσης, για το ασφαλιστικό και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν