Κατάληψη με …δαγκωματιές

  • Iatropedia
Ένταση και προπηλακισμοί στον ΟΚΑΝΑ το πρωί κατά τη διάρκεια κατάληψης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του οργανισμού μπροστά στο κεντρικό κτίριο της διοίκησης στην οδό Αβέρωφ στο κέντρο της Αθήνας.

Την ώρα που περίπου 100 εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου, κάνοντας ταυτόχρονα στάση εργασίας, η γραμματέας της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο για να εργασθεί. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να την απωθήσουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και η γραμματέας να αντιδράσει με …δαγκωματιές εναντίον του Ταμία του Συλλόγου των εργαζόμενων αλλά και μιας γιατρού μέλους του Δ.Σ. του συνδικαλιστικού οργάνου.

Η γραμματέας μπήκε τελικώς στο κτίριο ενώ οι …δαγκωμένοι συνδικαλιστές απάντησαν με μηνύσεις εναντίον της.

Κατά τα άλλα οι εργαζόμενοι θέλησαν να συναντηθούν με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη η οποία ωστόσο τους ζήτησε γραπτώς τα αιτήματα του κλάδου.

Οι καταληψίες ζητούν να μην περικοπούν κατά 50% οι χρηματοδοτήσεις του οργανισμού, να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας, να μην υπάρξει εργασιακή εφεδρεία καθώς και να στηριχθούν όλες οι δομές απεξάρτησης.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου, απαντώντας γραπτώς στα αιτήματα δήλωσε πως δεν έχει επίσημη ενημέρωση για τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον ενώ δεν μπόρεσε να τους διαβεβαιώσει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Μετά τις εξελίξεις αυτές οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στο κεντρικό κτίριο του ΟΚΑΝΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν