Καταγραφή στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην καταγραφή των φιλοξενούμενων πληθυσμών στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης (Softex) για την ένταξή τους στο πρόγραμμα διάθεσης προπληρωμένων καρτών cash transfer έκανε το ΣΚ που μας πέρασε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέλινο.

Η καταγραφή αφορούσε το πρόγραμμα Cash Transfer που έχει αναλάβει η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και αφορά τη διανομή προπληρωμένων καρτών. Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελέχη και αντιπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και εθελοντές Σαμαρείτες από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης.

Συνολικά 22 εθελοντές Σαμαρείτες συμμετείχαν τις δύο ημέρες, οι οποίοι απασχολήθηκαν στην ενημέρωση του πληθυσμού, τον έλεγχο των εγγράφων, την καταγραφή του πληθυσμού με τη χρήση της εφαρμογής ODK (Open DataKit) και την επιτήρηση του χώρου καταγραφής.  Η διαδικασία της καταγραφής πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και τις δύο ημέρες όπου καταγράφηκε το σύνολο του πληθυσμού σε αυτό το Κέντρο Μετεγκατάστασης.

Η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων ήταν άψογη και τονίστηκε η απόλυτη ικανοποίηση για την επιτυχία αυτής της διαδικασίας. Με αυτές τις κοινές δράσεις αναδεικνύεται η μοναδική σημασία του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, ενός συμβόλου αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα που αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν