Καστοριά: 16 κρούσματα σε μία εβδομάδα – 2 νέα περιστατικά σήμερα

  • Γιάννα Σουλάκη
Καστοριά
Αυξάνονται τα κρούσματα στην Καστοριά και τη Δυτική Μακεδονία, στην οποία τις τελευταίες ημέρες υπήρξε "αναζωπύρωση" της τοπικής επιδημίας που είχε ταλαιπωρήσει τους κατοίκους κατά την πρώτη φάση του κορονοϊού.

Από το συντοντονιστικό ΕΟΔΥ της Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώθηκαν σήμερα 2 νέα θετικά κρούσματα σε κατοίκους της Καστοριάς. Τα εν λόγω κρούσματα καταγράφονται ως στενές επαφές με ήδη θετικά κρούσματα και σύμφωνα με τους επιστήμονες "δεν επιπλέκουν την ελεγχόμενη μέχρι στιγμής διασπορά του νέου ιού SARS-CoV 2 στο νομό της Καστοριάς. Αμφότερα παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό".

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 -οπότε και διαγνώστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα με ψηλό ιικό φορτίο στο νομό Καστοριάς, μετά από περίοδο ύφεσης σχεδόν δυόμιση μηνών- ανέρχεται συνολικά στα 17 από τα οποία τα 16 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και το ένα κάτοικος Κοζάνης που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά.

Τέσσερις ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα κρούσματα. Τα δύο παρουσιάζουν ήπια προς μέτρια λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος χωρίς να χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης ενώ τα άλλα δύο είναι ελεύθερα συμπτωμάτων και νοσηλεύονται στο πλαίσιο παρακολούθησής τους.

Στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των στενών επαφών των θετικών κρουσμάτων, μέχρι στιγμής στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 250 έλεγχοι ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Θυμίζουμε ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου και περιορισμού της διασποράς του νέου ιού είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας με την ορθή χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας και η αποφυγή συγχρωτισμού. Οποιαδήποτε άλλη στάση μας θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία", αναφέρουν οι γιατροί του συντονιστικού ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν