Καρκίνος του μαστού: Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στη Θεσσαλονίκη

  • Ρούλα Τσουλέα
γυναίκες
Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι εισηγήτριες θα απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού.

Εκδήλωση για τρόπους πρόληψης του καρκίνου του μαστού και τις σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης μετά την μαστεκτομή, διοργανώνει η Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Νεοπλασιών, το 2022 καταγράφηκαν στη χώρα μας 4.500 νέες περιπτώσεις. Επιπλέον, 1.600 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο.

Η εκδήλωση έχει θέμα «Σωστή πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τεχνικές αποκατάστασης». Θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2023, στο αμφιθέατρο «Μεταξάς» του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Θα αρχίσει στις 12.30′ και θα ολοκληρωθεί στις 14:00.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

«Η σωστή ενημέρωση αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο του μαστού. Η καλύτερη αρχή για τη σωστή πρόληψη μπορεί να γίνει με την ενημέρωση από τους κατ’ εξοχήν ειδικούς» αναφέρει ο διευθυντής της Β’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, καθηγητής Ιωάννης Γαλάνης.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Τα θέματα των εισηγήσεων είναι:

  • Καρκίνος και διατροφή, αποκατάσταση και διατήρηση των χαμένων ισορροπιών
  • Η σωστή πρόληψη του καρκίνου του μαστού
  • Τεχνικές αποκατάστασης μετά τη μαστεκτομή

Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι η διατροφολόγος διδάσκουσα καθηγήτρια του ΔΙΠΑΕ Δέσποινα Κομνηνού, η χειρουργός μαστού Άννα Σαχουλίδου και η καθηγήτρια Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ Ευτέρπη Δεμίρη. Μετά τις εισηγήσεις τους, οι τρεις ειδικοί θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: iStock