Καρκίνος: Διαδικτυακή ημερίδα για το κοινό με θέμα την ποιότητα ζωής των ασθενών

  • Ρούλα Τσουλέα
ημερίδα
Η ημερίδα θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στις 4 το απόγευμα. Θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα την ποιότητα ζωής των πασχόντων από καρκίνο πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 η πρωτοβουλία All.Can, μία ευρωπαϊκή διεπιστημονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδα.

Σκοπός της ημερίδας είναι να καταγράψει και να αναδείξει την σημασία της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο, τόσο στη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της θεραπείας τους.

Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι η έννοια της ολοκληρωμένης, αποτελεσματικής περίθαλψης και φροντίδας για τους ασθενείς με καρκίνο, οφείλει να συμπεριλαμβάνει εκτός από τη θεραπεία και την εξασφάλιση της επιβίωσης, και την ποιότητα ζωής τους.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί 16:00′-18:20′ και είναι ανοιχτή για το κοινό. Στη διάρκειά της διακεκριμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για:

  • Τις δυνητικές επιπτώσεις των θεραπειών του καρκίνου στην ποιότητα ζωής των ασθενών
  • Τις επιδράσεις των χειρουργικών επεμβάσεων αφαίρεσης του όγκου
  • Τον αντίκτυπο του τρόπου ζωής στην ποιότητα ζωής και την επιβίωση
  • Την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο

Μετά τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση των συμμετεχόντων και θα απαντηθούν ερωτήματα του κοινού. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ). Θα μεταδοθεί επίσης από την ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας αναλυτικά:

ημερίδα