Καρκινάκι & Unesco: «Τα παιδιά μας ταξιδεύουν….στις μέρες που έρχονται»

  • Γιάννα Σουλάκη
παιδιά
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, η εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά μας ταξιδεύουν… στις μέρες που έρχονται», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Η εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά μας ταξιδεύουν… στις μέρες που έρχονται», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Τη διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ με τη συνεργασία της UNESCO, του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας και του Hellenic Society of Perinatal Medicine, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Minerva Pharmaceutical, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, που στη χώρα μας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την περίοδο μετά την κρίση που βίωσε η χώρα μας, με τα παιδιά πρωταγωνιστές και σύμβολο ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που έρχονται.

Στην προσπάθεια αυτή, σύμμαχοι και συνοδοιπόροι είναι οι γυναικολόγοι-μαιευτήρες, που φροντίζουν από τη σύλληψη έως τη γέννηση την υγεία των παιδιών, οι παιδίατροι που φροντίζουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους μέχρι την ενηλικίωσή τους και οι γονείς-φροντίστες, τόσο των υγειών όσο και των ασθενών παιδιών, που με περισσότερη πλέον ενημέρωση και γνώση στηρίζουν το έργο των επαγγελματιών υγείας.

Αυτό τόνισε και ο συνιδρυτής της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Γιάννης Λιάρος, υποδεχόμενος την παιδιατρική και γυναικολογική κοινότητα, αλλά και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση. Όπως είπε, «κρατάμε το θετικό μήνυμα, την αισιόδοξη διάσταση, ακόμα και για κάτι τόσο δύσκολο όσο ο καρκίνος στα παιδιά και τους εφήβους. Γιατί όλο και περισσότερα παιδιά θεραπεύονται από την ασθένεια στη χώρα μας, σε ποσοστά που ξεπερνούν ακόμα και το 85%, και είναι σημαντικό μέσα από τη συνεργασία όλων, ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού και γονέων-φροντιστών, να εξασφαλίσουμε σε αυτά τα παιδιά υγεία και ποιότητα ζωής για όλη τη ζωή τους».

Από την πλευρά του, ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής κ. Γεώργιος Χρούσος, επικεφαλής της Έδρας Unesco Εφηβικής Υγείας & Ιατρικής, ανέφερε: «Είμαι αισιόδοξος για τη χώρα μας και την κοινωνία που την αποτελεί. Είναι προφανές ότι πρέπει να γυρίσουμε στις πανανθρώπινες αξίες που περιγράφηκαν εναργέστατα από τους προγόνους μας και που αποτελούν κεντρικό πυλώνα της ελληνικής παιδείας, και να εκφράσουμε τις δημιουργικές, ηθικές δυνάμεις που έχουμε εκ φύσεως μέσα μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, εκλεκτοί εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, παιδίατροι και γυναικολόγοι, επισήμαναν την ευκαιρία, μέσα από τις αλλαγές που έφερε η κρίση στη ζωή μας, να αναθεωρήσουμε προτεραιότητες και αξίες για το παιδί και την οικογένεια και εξέφρασαν αισιοδοξία για το μέλλον.

Αμέσως μετά ακολούθησε η μουσική παράσταση «Χρώματα και Αρώματα», με την Γλυκερία, την Φωτεινή Δάρα, την Μελίνα Ασλανίδου, τον Παντελή Θαλασσινό, την Παιδική-Νεανική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και την Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «ΕΜΜΕΤΡΟΝ», υπό την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Μανώλη Γεωργοστάθη, που συγκίνησαν το κοινό, ταξιδεύοντάς το με αγαπημένες μελωδίες.

«Η στήριξη στο έργο των παιδιάτρων και των γυναικολόγων απαιτεί κινητοποίηση όχι μόνο της πολιτείας αλλά και όλων μας, της καθεμιάς και του καθενός από εμάς. Απαιτεί δράση από την κοινωνία των πολιτών συνολικά. Και χρειαζόμαστε όλοι την υποστήριξη των παραγωγικών δυνάμενων, μεταξύ των οποίων ξεχωριστό ρόλο κατέχουν οι επιχειρήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητη, το παράδειγμα της Minerva Pharmaceuticals, αποτελεί “οδηγό” για τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν έμπρακτα την κοινωνική υπεθυνότητά τους», επισήμανε η συνιδρύτρια και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ Μένια Κουκουγιάννη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν