Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος: 40 χρόνια προσφοράς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της συμπληρώνει φέτος η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος έχοντας συμβάλλει σημαντικά στην επιστημονική κατάρτιση των καρδιολόγων όλα αυτά τα χρόνια.

Το 16ο Βορειοελλαδικό Συνέδριο συμπίπτει με τα 40α γενέθλια της ΚΕΒΕ τα οποία θα γιορτάσει στην τελετή έναρξης του συνεδρίου την Πέμπτη 27 Μαΐου στο Makedonia Palace Θεσσαλονίκης και ώρα 20:30, όπου θα δοθεί η ευκαιρία για μια εκτενή παρουσίαση της ιστορίας της ΚΕΒΕ και των ανθρώπων που συνέβαλαν στην ίδρυση και καθιέρωσή της σαν θεσμό στην χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν αναμνήσεις και εμπειρίες των ιδρυτικών μελών, προηγούμενων προέδρων και μελών του Δ.Σ. της εταιρείας, ενώ θα πραγματοποιηθεί προβολή ενός επετειακού βίντεο που θα συγκινήσει και θα ταξιδέψει το κοινό πίσω στο χρόνο.

Η ΚΕΒΕ ιδρύθηκε στις 17 Μαΐου 1977 από 23 νέους καρδιολόγους που μόλις είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο εξωτερικό, με τη φιλοδοξία η εταιρεία να βάλει τη σφραγίδα της στην εξέλιξη της καρδιολογίας φέρνοντας όλες τις νέες τεχνολογίες στους Έλληνες καρδιολόγους.