Καραβάνια, αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες δίνουν το στίγμα των ημερών στην πολιτική Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Άλογα βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ μιλούν για θάνατο ασθενών λόγω της διάλυσης του ΕΣΥ, η κ. Χριστοφιλοπούλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρεται σε "κόπι-πάστε και ιδεοληψίες" και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις αυτών των ημερών δεν έχουν επαναληφθεί σε χειρότερες περιόδους, τονίζοντας παράλληλα ότι κυκλοφορούν ήδη 90 καινούργια ασθενοφόρα.

Εν τω μεταξύ, για σκάνδαλο στον ΕΟΠΠΥ στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά στελέχη αναφορικά με την υπόθεση με τα παραπεμπτικά διαγνωστικής αρθροσκόπησης, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για κομπίνα του κ. Σαλμά και των γαμπρών του και στην οποία, όπως είπε, εμπλέκονται Βορίδης, Σκανδαλάκης και Πατούλης. Είπε χαρακτηριστικά πως τιμολόγησαν με το κόστος της κανονικής αρθροσκόπησης που περιλαμβάνει και διήμερη νοσηλεία την αρθροσκόπηση που γίνεται με τη σύγχρονη τεχνολογία. Τόνισε, επίσης, ότι γίνεται προσπάθεια ανάταξης του συστήματος αλλά και για καθυστερήσεις λόγω ενός «σαπημένου κράτους».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της υπεύθυνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου:

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαδηλώνουν σήμερα για το κατάντημα στις δημόσιες μονάδες υγείας. Το καραβάνι της κυβέρνησης πορεύεται χωρίς πυξίδα, με τραμπουκισμούς και αυτοσχεδιασμούς. Διαχειρίζεται επικοινωνιακά, με ψέματα, ταξίματα και μπαλώματα ακόμη και τη δημόσια υγεία. Με προπαγάνδα και «κόπι-πάστε» ιδεοληψίες του παρελθόντος.

Σε σχεδόν 2 χρόνια διακυβέρνησης, έχουμε 0 μόνιμες προσλήψεις στο χώρο της Υγείας. Δεν κατάφεραν ούτε τους εγκεκριμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση 985 διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών να υλοποιήσουν. Αντί για 10.000 θέσεις που έταξε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, σήμερα εξαγγέλλουν 4.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Δηλαδή, ολιγόμηνη εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία γιατρών και νοσηλευτών.

Το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν είναι να τα μαζέψουν και να φύγουν, αφού ούτε ξέρουν ούτε μπορούν.

Σκληρή κριτική και από Λαφαζάνη:

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της υγείας άσκησε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΕΚΒ και τα νοσοκομεία.

«Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι υπουργοί και τα μνημόνια καταστρέφουν και διαλύουν ανάλγητα και χωρίς έλεος το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα μας. Υπάρχει κόσμος που πεθαίνει γιατί δεν έχει να πληρώσει», τόνισε σε δηλώσεις του ο γραμματέας της ΛΑΕ προσθέτοντας πως «ποτέ η υγεία στην πατρίδα μας δεν είχε τόσο σκληρό και άγριο ταξικό προσανατολισμό. Για διορισμούς προσωπικού στα Νοσοκομεία ακούμε και διορισμούς δεν βλέπουμε».

«Αυτό που τώρα έχει απόλυτη και άμεση ανάγκη το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι μια γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του και μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, ιδιαίτερα της περιφέρειας. Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα η ΛΑΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων», υπογράμμισε καταλήγοντας ο Παν. Λαφαζάνης.

Διαβάστε παρακάτω την τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΤΣΙΠΡΑΣ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ

• Μέγα ΨΕΜΑ ότι τα λεφτά των καναλιών πάνε σε προσλήψεις στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

• ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ με ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

• ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2017 για την ΥΓΕΙΑ «ΚΟΠΙ ΠΑΣΤΕ κατά Πολάκη» του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3

Ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του «πατάνε επί πτωμάτων» για να πετύχουν να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας. «Για την καρέκλα ρε γαμώτο».
Θέλουν να προκάμουν να εγκαθιδρύσουν το κράτος ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και καθημερινά καθαιρούν παράνομα δεκάδες Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων με αποφάσεις Διοικητών, αν και απαγορεύεται, τοποθετώντας κομματικά αρεστούς. Δικός τους Νόμος είναι ο Ν.4369/2016 που προβλέπει ότι τα υπηρεσιακά στελέχη συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων έως τις επιλογές από αρμόδια Συμβούλια Κρίσης.
Πεθαίνουν οι άνθρωποι εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ και το τρίο της συμφοράς (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης), «πουλάει» τσαμπουκά και ψέματα.
Πάλι ανακοίνωσαν προσλήψεις.
Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε στα Νοσοκομεία. Επί των ημερών του κου Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων (συνολικά τα έτη των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 20.000).
Για να ξεχάσει ο κόσμος τον κο Καλογρίτσα, για να φτιάξουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού ότι δήθεν διώχνουν τους κακούς δημοσιογράφους των διαπλεκόμενων καναλιών και προσλαμβάνουν Νοσηλευτικό Προσωπικό, ψεύδονται ασυστόλως.
Αυτή τη φορά έδωσαν και επισημότητα. Για να γίνουν πιστευτοί οργάνωσαν σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.
Τι ανακοίνωσαν;
Μια τρύπα στο νερό.
4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας από τα λεφτά των καναλιών (48,8 εκατ.ευρώ).
Μέγα ψέμα!!!
Τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των Μνημονίων. Ο κος Τσίπρας για επικοινωνιακούς λόγους τάζει τα εν λόγω χρήματα σε ένα σωρό κοινωνικές δράσεις, καθώς επίσης και στα Νοσοκομεία. Εάν αξιολογήσει κανείς τις κοινωνικές δράσεις που συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ ο κος Τσίπρας, κοστίζουν πάνω από 2δις ευρώ!!!
Για τέτοιες μπαρούφες μιλάμε!!!
Θυμίζουμε:
• Ο κος Τσίπρας πέρυσι (2 Απρίλη 2015) εξήγγειλε έξω από το Υπουργείο Υγείας 4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία οι οποίοι θα προλαμβάνονταν εντός του έτους 2015. Δεν έγινε καν η προκήρυξη.
• Στην Θεσσαλονίκη (10/9/2016) από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία. Δεν έγινε καν η προετοιμασία για τις προκηρύξεις. Βαπτίζει δική του προκήρυξη, την προκήρυξη 950 θέσεων που είχε εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση, εκ της οποίας προσλήφθηκαν μόνο 530 υπάλληλοι. Τον καταλαβαίνουμε τον κο Τσίπρα. Μόνο αυτές έχει να επιδείξει.
Τώρα άρχισε τις εκπτώσεις.
Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις πέρυσι, οι 10.000 προσλήψεις από την ΔΕΘ, συρρικνώθηκαν σε 4.000 γιαλαντζί θέσεις κοινωφελούς εργασίας.
Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας είναι επιδοτούμενες εξ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια (προγράμματα ΕΣΠΑ), δεν καλύπτουν βάρδιες και αργίες και ο μισθός τους είναι 500 ευρώ το μήνα.
Είναι ψέματα το νούμερο (4.000) και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εν λόγω προσλήψεων (Ιανουάριος 2017) για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Θα προσληφθούν περίπου 500 τελικά (τόσοι αναλογούν στα Νοσοκομεία) και στη καλύτερη των περιπτώσεων το καλοκαίρι του έτους 2017 (εάν ξεκινούσαν οι προκηρύξεις σήμερα).
Θυμίζουμε ότι ο κος Τσίπρας τον Ιούνιο του 2016 δεν ανανέωσε τις 5μηνες συμβάσεις 500 Νοσηλευτών κοινωφελούς εργασίας που υπηρετούσαν στα Νοσοκομεία, παρότι το διεκδικήσαμε με πολλές κινητοποιήσεις.
Ποια χρήματα λοιπόν των καναλιών τσαμπουνάνε, ότι πάνε στις προσλήψεις στα Νοσοκομεία οι κύριοι Τσίπρας, Πολάκης, Παππάς. Μας δουλεύουν διπλό γαζί!!!
Εάν έδιναν στα αλήθεια τα χρήματα των καναλιών θα έκαναν μόνιμες προσλήψεις ή προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.
Οι εκρηκτικές ανάγκες σε προσωπικό των Νοσοκομείων δεν καλύπτονται με ημίμετρα επικοινωνιακά. Ο κος Τσίπρας προσπαθεί να λύσει το μείζον πρόβλημα της στελέχωσης των Νοσοκομείων με ξεφτισμένα μπαλώματα.
40.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις.
Οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι εξαιτίας των ελλείψεων Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση στο κόσμο της. Έλεος!!!
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή είναι “copy paste” και κατά τον κο Πολάκη «κόπι πάστε» του Μνημονίου 3 (Ν.4336/2015).
Οι προσλήψεις ακολουθούν τον μνημονιακό κανόνα. Εφέτος (2016) για κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη και του χρόνου (2017) για κάθε 4 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη. Όμως επειδή τα δημοσιονομικά πάνε κατά διαβόλου και καραδοκεί ο κόφτης, ούτε αυτές οι ελάχιστες προσλήψεις υλοποιούνται.
Για να υλοποιηθεί η δέσμευση Τσίπρα για10.000 προσλήψεις, ή να ισορροπήσει το προσωπικό στον ίδιο αριθμό που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την προπροηγούμενη κυβέρνηση (παρέλαβε +7.695 υπαλλήλους), θα πρέπει να εξαφανιστούμε από προσώπου γης όλοι οι υπηρετούντες.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τα Νοσοκομεία στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2017 που είναι «κοπι πάστε κατά Πολάκη» του Μνημονίου 3, θα λάβουν το έτος 2017 την ίδια κρατική χρηματοδότηση με το έτος 2016. Εφέτος θα λάβουν 1.156 δις ευρώ μειωμένη κατά 350 εκ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2015.
Προβλέπεται μόνο η πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες επί των ημερών του κου Τσίπρα μήνα με τον μήνα αυξάνουν.
Δεκέμβριο 2015 931εκ.ευρώ
Απρίλιος 2016 1.121δις ευρώ
Μάιος 2016 1,146 δις ευρώ
Ιούνιος 2016 1,184 δις ευρώ
Ιούλιος 2016 1.119 δις ευρώ.
Παρότι δόθηκαν 587 εκ. ευρώ για πληρωμή ληξιπρόθεσμων από τη δόση της δανειακής σύμβασης της πρώτης Αξιολόγησης. Τέλος του έτους τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5δις ευρώ.
Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017 στο κεφάλαιο «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» αναφέρει γενικόλογα και αφηρημένα ότι έχουν προβλεφθεί δαπάνες 300 εκ. ευρώ για την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της παιδείας χωρίς όμως να αποτυπώνονται στο κεφάλαιο Δαπάνες ανά κατηγορία «Νοσοκομεία – ΠΕΔΥ».
Άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης.
Κόβει 350 εκ.ευρώ κατ’ έτος το 2016, 2017 από τα Νοσοκομεία σε σχέση με το έτος 2015 και τώρα στα ψέματα δίνει 300 εκ. ευρώ στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Προστασία.
Όποιος τομέα προκάνει!!! Στη πραγματικότητα κανένας!!!
Παπατζήδες!!!
Θα συνεχίσουν οι Ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι.
Ο Πολάκης που έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο με ένα νόμο συνεχίζει να είναι στην κοσμάρα του, βρίζοντας τους πάντες!!!
Πάνω από όλα τα προνόμια του Υπουργού.
Ο κος Τσίπρας κομπάζει από υπερηφάνεια για τον τσαμπουκαλή Υπουργό κο Πολάκη. Τον κάλεσε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για να δείξει ότι τον στηρίζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πια ότι ο Πολάκης λειτουργεί κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής.
Να τους χαιρόμαστε!!!

Δείτε παρακάτω τι δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης:

Ο υπουργός ανέλυσε το πρόγραμμα προσλήψεων, απαντώντας στις καταγγελίες για τα κενά στα νοσοκομεία λέγοντας ότι ήδη έχουν προσληφθεί 1.200 γιατροί, 187 διασώστες του ΕΚΑΒ και 578 μόνιμοι νοσηλευτές, ενώ όπως τόνισε στόχος είναι άλλα 4.000 άτομα να προσληφθούν ως τον Ιανουάριο στον χώρο της Υγείας με χρήματα, ένα κονδύλι περίπου 50 εκατομμυρίων που εξασφαλίστηκε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι πάντα υπήρχαν προβλήματα στην Υγεία, αλλά δεν είδε τέτοιες κινητοποιήσεις τότε, τονίζοντας ότι το περασμένο διάστημα κυκλοφόρησαν 90 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα, ενώ “ανακαλύφθηκαν” όπως χαρακτηριστικά είπε άλλα 20 που είχαν αγοραστεί από διάφορους φορείς αλλά ήταν αχρησιμοποίητα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πολάκης το υπουργείο ολοκλήρωσε μέσα σε δύο μήνες τον διαγωνισμό για αγορά ασθενοφόρων μέσα σε δυο μήνες ενώ οι προηγούμενες ηγεσίες καθυστερούσαν επί 8 χρόνια “γιατί δεν τα έβρισκαν στις μίζες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν