Κάντε την πρόληψη στάση ζωής!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πρόληψη
Η εξέλιξη της ιατρικής συχνά μας εκπλήσσει! Νέες θεραπείες ανακαλύπτονται και εφαρμόζονται, υπερσύγχρονα μηχανήματα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα η ποιότητα ζωής πολλών ασθενών να βελτιώνεται.

Ίσως δείχναμε λίγο περισσότερη προσοχή αν γνωρίζαμε πόσο απλό είναι να αποκτήσουμε μερικές υγιεινές συνήθειες, πόσο λίγος χρόνος χρειάζεται για να κάνουμε κάποιες τυπικές εξετάσεις, πόσο εύκολο είναι να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από ασθένειες λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές, μέσω του προληπτικού ελέγχου υγείας.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος συμβάλλει ουσιαστικά στην ανίχνευση ατόμων υψηλού κινδύνου που χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο και παρακολούθηση (πρόληψη). Επιπλέον μπορεί να οδηγήσει στη διάγνωση μιας παθολογικής κατάστασης σε πρώιμο στάδιο (έγκαιρη διάγνωση). Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται περιοδικά και διαφοροποιείται ανάλογα με το φύλο και την ηλικία.

Στο Τμήμα Προληπτικού Ελέγχου ΥΓΕΙΑ και στο Τμήμα Προληπτικού Ελέγχου ΜΗΤΕΡΑ μπορείτε να διενεργήσετε τον ολοκληρωμένο προσυμπτωματικό σας  έλεγχο σε διάστημα τριών (3) ωρών.

Η εξατομικευμένη συμβουλευτική και η ολιστική προσέγγιση του εξεταζόμενου από το έγκριτο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων σε συνδυασμό με τις άριστες νοσηλευτικές υπηρεσίες και τεχνολογικές εφαρμογές οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όλα τα απαραίτητα για τον έλεγχο ιατρικά τμήματα είναι συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο και υπάρχει απόλυτος προγραμματισμός και συντονισμός, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα διαστήματα άσκοπης αναμονής μεταξύ δύο εξετάσεων.

Έτσι, τα αποτελέσματα του Check-up δίνονται στον ενδιαφερόμενο ή στο γιατρό του, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, μαζί με ιατρική έκθεση για την κατάσταση της υγείας του από εξειδικευμένο ιατρό παθολόγο και συγκεκριμένες οδηγίες, εάν και εφόσον χρειάζονται.