Καναδάς: Γεννήθηκε μωρό σχεδόν 7 κιλά – Δύο αδελφάκια του ήταν από 6 κιλά το καθένα

  • Ρούλα Τσουλέα
κιλά
Το πιο νέο μέλος της οικογένειας γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου. Πόσο ζύγιζε το βαρύτερο νεογέννητο στην ιστορία.

Μωρό… γίγαντα που ζύγιζε σχεδόν 7 κιλά όταν γεννήθηκε, απέκτησε ένα ζευγάρι από τον Καναδά. Η Britteney και ο Chance Ayres εξεπλάγησαν από το βάρος του, αν και δύο από τα συνολικώς τέσσερα άλλα παιδιά τους είχαν γεννηθεί με βάρος 6 κιλών το καθένα.

Το πέμπτο παιδί του ζευγαριού γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου. Το μήκος του ήταν 55 εκατοστά και το ακριβές βάρος του 6,713 κιλά. Ήρθε στον κόσμο με καισαρική τομή στο Νοσοκομείο Cambridge Memorial, στο Οντάριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο γονείς γνώριζαν ότι το έμβρυο ήταν μεγαλόσωμο, αλλά το ακριβές μέγεθός του έγινε αντιληπτό μετά τη γέννησή του.

Το νεογέννητο αγοράκι, που θα ονομαστεί Sonny, έχει βάρος σχεδόν διπλάσιο από το φυσιολογικό. Είναι το μεγαλύτερο μωρό που έχει γεννηθεί στο νοσοκομείο από το 2010.

Το μέσο μέγεθος ενός τελειόμηνου νεογέννητου κυμαίνεται μεταξύ 3.200 και 3.450 κιλών. Τα μεγαλόσωμα νεογέννητα συνήθως ζυγίζουν 4 έως 4,5 κιλά. Το να γεννηθεί μωρό με βάρος πάνω από 6 κιλά είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«Η Britteney είχε ήδη αποκτήσει δύο μωρά με βάρος πάνω από 5,9 κιλά. Ξέραμε ότι και αυτό θα ήταν μεγάλο, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια διαφορά», δήλωσε ο γιατρός της γυναίκας Dr. Asa Ahimbisibwe, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Cambridge Memorial.

Το τελευταίο υπερηχογράφημα της Britteney μία εβδομάδα πριν το τοκετό, έδειχνε ότι το βάρος του Sonny ήταν περίπου 6 κιλά.

Το μεγαλύτερο μωρό στα χρονικά

Πάντως ο Sonny απέχει πολύ από το να θεωρηθεί το μεγαλύτερο μωρό στον κόσμο. Όπως αναφέρει το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο μωρό στην ιστορία ζύγιζε 9,98 κιλά.

Ήταν το παιδί δύο πασχόντων από γιγαντισμό. Η μητέρα του Anna Bates είχε ύψος 2,41 μέτρα και ο πατέρας του Martin van Buren Bates 2,36 μέτρα. Το αγοράκι τους γεννήθηκε στην Σεβίλλη του Οχάιο στις 19 Ιανουαρίου 1879. Δυστυχώς πέθανε 11 ώρες μετά τη γέννησή του.

Έχει αναφερθεί πως όταν «έσπασαν τα νερά» της μητέρας του, έχασε σχεδόν 22 λίτρα αμνιακού υγρού! Ο πατέρας του παιδιού είχε γράψει για το μωρό: «Ήταν 55,8 εκατοστά, ζύγιζε 9,98 κιλά και ήταν τέλειος από κάθε άποψη. Έμοιαζε όπως κάθε φυσιολογικό παιδί ηλικίας 6 μηνών»!

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στο τσίρκο, όπου και οι δύο εργάζονταν λόγω του ύψους τους.

Φωτογραφία αρχείου: iStock