Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την άνοια και τη νόσο του Alzheimer

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων “Ο Νέστωρ”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Νόσο του Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου, ξεκινά διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του κοινού για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο #παππούδεςενδράσει.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφηθούν με ένα ηλικιωμένο άτομο της οικογένειάς τους, κάνοντας κάποια δραστηριότητα μαζί (π.χ. μαγειρική, ποδόσφαιρο, χειροτεχνίες, γυμναστική, περπάτημα κ.α.) και με τη σύμφωνη γνώμη τους, να την αναρτήσουν στο προφίλ ή τη σελίδα τους στο facebook, γράφοντας τον χαρακτηριστικό τίτλο της καμπάνιας #παππούδεςενδράσει.

Η φωτογραφία που θα συλλέξει τα περισσότερα likes και shares, από τις φωτογραφίες που θα αναρτηθούν κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου με τον τίτλο #παππούδεςενδράσει, με τη σύμφωνη γνώμη του κατόχου της, θα αποτελέσει την αφίσα του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» μέχρι την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Alzheimer, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2017.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», στο πλαίσιο της καμπάνιας #παππούδεςενδράσει, θα αναρτά καθημερινά στην ιστοσελίδα του www.nstr.gr και στη σελίδα του στο facebook, χρήσιμο περιεχόμενο σχετικά με τη Νόσο του Alzheimer που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στους ηλικιωμένους, στους ασθενείς που πάσχουν από Άνοια και Νόσο του Alzheimer και στους φροντιστές τους.

Στόχος της on-line καμπάνιας #παππούδεςενδράσει είναι, εκτός από το να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει με ευχάριστο τρόπο το κοινό, σχετικά με την Άνοια και τη Νόσο του Alzheimer, να δώσει στις οικογένειες με ηλικιωμένα άτομα την ευκαιρία και το έναυσμα, να ενεργήσουν από κοινού, να χαρούν και γιατί όχι, νεότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, να καθιερώσουν μια τακτική δραστηριότητα που θα λειτουργήσει ενδεχομένως προληπτικά ως προς τη νόσο και θα ενισχύσει τη μεταξύ τους σχέση.

Ο Σεπτέμβριος είναι παγκοσμίως, ο μήνας ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Alzheimer και για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων σε βάρος των ασθενών. Είναι λοιπόν καιρός να αναλάβουμε όλοι μαζί δράση και να προβληματιστούμε σχετικά με τις επιπτώσεις της άνοιας, μιας ασθένειας που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους όσο τα χρόνια περνούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nstr.gr

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», είναι μια Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2001 από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, με στόχο να παρέχει στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, δωρεάν εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.
Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων, που πάσχουν από ψυχογηριατρικά νοσήματα,  μέσω της ενίσχυσης της αυτονομίας και της ανεξάρτητης διαβίωσης τους, ο «Νέστωρ»  ανέπτυξε μια σειρά από δομές που συμβάλουν καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ»,  ανέπτυξε και λειτουργεί μέχρι σήμερα:
Δύο Κέντρα Ημέρας Νόσου Alzheimer (Κυψέλη, Αγ. Ελευθέριος)
Κλινική Βραχείας Νοσηλείας για ασθενείς με άνοια
Δύο ψυχογηριατρικά Οικοτροφεία (Αθήνα, Χαλάνδρι)
Προστατευόμενο Διαμέρισμα

Επιπλέον, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άνοια όπως:
Εξωτερικά ιατρεία
Πρόγραμμα “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ”: Έλεγχοι μνήμης στους Δήμους Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνος, Γαλατσίου, Βριλησσίων, Αιγάλεω και Πετρούπολης
Πρόγραμμα 160+:Ολοκληρωμένη εξειδικευμένη κατ΄οίκον φροντίδα για τη νόσο Alzheimer, σε 160 οικογένειες
Συμβουλευτικές συνεδρίες
Ομάδες εργοθεραπείας
Ψυχοθεραπευτικές ομάδες συγγενών
Πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»
Εκπαιδευτικά μαθήματα για συγγενείς ασθενών
Σεμινάρια για Επαγγελματίες Υγείας
Γραμμή SOS για φροντιστές ασθενών με άνοια
Ο Οργανισμός ανέπτυξε και λειτουργεί από το 2005 μέχρι σήμερα, το 1o ολοκληρωμένο κέντρο Alzheimer στη χώρα μας, το οποίο βρίσκεται στην στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.
Ετησίως περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer και για άλλα ψυχογηριατρικά προβλήματα ενώ τουλάχιστον 250 ασθενείς με άνοια νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.
Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», απασχολεί σήμερα 76 εργαζόμενους και 45 ενεργούς εθελοντές. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ενέργειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν